Donderdag 9 mei 2024

Heracles en Twente spelen gelijk in derby zonder sfeer

Geplaatst op 27 februari 2021 door   ·   1 Reactie

ALMELO/ENSCHEDE – De regionale voetbalderby tussen de beide Twentse eredivisionisten Heracles en FC Twente eindigde vanavond in een gelijkspel. Het werd in Almelo 2-2. Twee keer kwam Heracles aan de leiding, maar beide keren kwam de ploeg uit Enschede weer langszij. Met de 2-2 konden beide trainers leven.

Wat er vooral aan ontbrak was een echte derbysfeer en alles wat daar zoal bij hoort, voor, tijdens en na de wedstrijd, maar zeker weten tijdens de wedstrijd, zo zonder publiek, zonder sfeeracties en zonder de golven van vreugde dan wel ontzetting.

Ismail Azzaoui bracht de Almeloërs al vlot op voorsprong en vervolgens zette Queensy Menig namens de bezoekers met een fraaie pegel de gelijkmaker op de borden. In de tweede helft was de volgorde identiek, want ook nu kwam Heracles via een spetterende vuurpijl van Rai Vloet op voorsprong, maar liet FC Twente zich kennen noch kisten en dat leidde tot een zo mogelijk nog mooier ziedend streepschot van Danilo: 2-2.

Het was geen fantastische wedstrijd, maar als kijkspel scoorde het wel een voldoende dankzij inzet en spanning. De tweede helft was vooral aantrekkelijker vanwege de toenemende spanning, het open spel van beide ploegen en de ruimtes die werden geboden door en voor beide teams. Delano Burgzorg en Robin Pröpper manifesteerden zich nadrukkelijk als de sterkhouders van de thuisploeg. In de gelederen van FC Twente was de wederopstanding van Danilo opvallend.