Woensdag 8 mei 2024

Jong FC Twente lijdt terechte nederlaag tegen Willem II

Geplaatst op 28 februari 2014 door   ·   Geen reacties

375x Luka Djordjevic 2013-08-31_ENSCHEDE – Jong FC Twente heeft een  thuisnederlaag geleden tegen Willem II. De mannen van Jan Zoutman kwamen snel op achterstand door een doelpunt van Ruud Boymans, maar vlak voor rust maakte Tim Hölscher de gelijkmaker. Na de pauze kwam de thuisploeg amper tot kansen en maakte weer Boymans de 2-1 voor de Tilburgers. Jong FC Twente heeft na dit doelpunt amper kansen meer gecreëerd en dus was de nederlaag terecht te noemen.

Jong FC Twente begon redelijk aan het duel en kreeg na zes minuten een goede kans via Tim Hölscher, maar zijn schot verdween naast het Tilburgse doel. Uit de tegenaanval scoorden de gasten direct uit hun eerste kans. Spits Ruud Boymans werkte een goede voorzet van Terell Ondaan achter doelman Timo Plattel. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben, knikte Boymans bijna zijn tweede van de avond binnen, maar zijn kopbal vloog rakelings over.  Jong Twente stichtte wel wat gevaar voor rust, maar tot grote kansen leidde dit niet. Zo hobbelde een schot van Joey Pelupessy naast en zagen Andrej Rendla en Alvin Daniels hun schoten gekeerd worden door Ruud Swinkels. Vanuit voetballend perspectief gezien deed Jong FC Twente niet veel onder tegen de nummer twee van de ranglijst. De Tilburgers begonnen goed aan het duel, maar raakten de grip na een kwartier spelen kwijt. Daardoor kon Tim Hölscher na 39 minuten de gelijkmaker aantekenen. Na een mooie combinatie met Andrej Rendla maakte de Duitser beheerst af. Deze 1-1 was gelijk de ruststand.

De Tilburgers kwamen getergd uit de kleedkamer, want binnen drie minuten kregen ze twee goede mogelijkheden. Via de handen van Plattel schoot Terell Ondaan vlak voorlangs en de corner die daaruit voortkwam leverde via een scrimmage gevaar op. Na 58 minuten spelen kwamen ‘de Tricolores’ terecht op voorsprong. Uit een mislukte vrije trap van Ali Messaoud kwam de bal voor de voeten van Boymans, die enigszins gelukkig de 2-1 maakte. Tien minuten later had Boymans zijn derde moeten maken, maar hij kopte net als voor rust over. Jong Twente kwam na de Tilburgse treffer niet meer echt aan het voetballen. Met pogingen van buiten de zestien probeerden Luka Djordjevic en Daniels het nog wel, maar hun schoten mistten richting. Vlak voor tijd kreeg Djordjevic (foto) nog de kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet miste kracht.

Volgens middenvelder Joey Pelupessy speelde Jong Twente helemaal niet slecht. ‘Voor rust hebben we het helemaal niet slecht gedaan. De eerste twintig minuten hadden we wel moeite met Willem II, maar daarna hebben we het goed opgepakt en maken we een terechte gelijkmaker. Jammer dat we dat niveau na rust niet konden vasthouden.’ De reden waarom Jong FC Twente amper kansen creëerde na rust was duidelijk volgens Pelupessy, ‘We zijn te laat begonnen aan een slotoffensief, dan zoeken we te lang de voetballende oplossing terwijl we dan eerder de spits moeten zoeken. Helemaal omdat Willem II veel druk naar voren gaf, hadden we daarvan moeten profiteren.’

Jong FC Twente – Willem II 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 8. Boymans 0-1, 39. Hölscher, 58. Boymans

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Gele kaart: Ondaan (Willem II)