Jong FC Twente onderuit bij FC Emmen

Geplaatst op 29 maart 2014 door   ·   Geen reacties

EMMEN – Jong FC Twente zaterdagavond een nederlaag geleden bij FC Emmen. De thuisploeg zegevierde met 2-0. De Tukkers legden het op het fysieke vlak af tegen de Drenthen en wisten een vroege achetrstand niet meer ongedaan te maken.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al na vier minuten. Bart de Groot was de maker van de treffer. Vervolgens kenmerkte het duel zich door veel fysieke duels, waarbij FC Emmen er alles aan deed het de Tukkers onmogelijk te maken om te voetballen. Doe tactiek bleek uiterst effectief.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Oebele Schokker en Alexander Bannink hadden beiden goede kansen, al konden zij niet doeltreffend uithalen. Ruim twintig minuten voor het einde was Gortz van Emmen dicht bij de tweede treffer, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Joachim Andersen en Kristopher Vida waren namens de Enschedeërs nog gevaarlijk, maar konden niet voor de gelijkmaker zorgen.Het leek bij 1-0 te blijven, maar in de blessuretijd viel er toch nog een doelpunt. Shkodran Metaj benutte een strafschop en besliste daarmee het duel definitief.

FC Emmen – Jong FC Twente 2-0 (1-0)
04. De Groot 1-0, 90. Metaj 2-0 (pen.)
Scheidsrechter: Stijn Berben
Toeschouwers: 2.263
FC Emmen: Van der Vlag, Görtz, Pedro, Siekman, Metaj, Rozema, De Groot (56. Martinus), Bannink, Schokker (86. Almubaraki), Bergkamp (90’ Weghorst), Resida.
 Jong FC Twente: Plattel, Kwee, Bijen, Andersen, Bouma, Pelupessy (65. Peters), Mannes, Fillinger (74. Yahaya), Ould-Chikh (65. Daniels), Vida, Hölscher.