Vrijdag 26 juli 2024

Late treffer Luuk de Jong brengt FC Twente naast Ajax

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   Geen reacties
AMSTERDAM – De topper in de Eredivisie tussen Ajax en FC Twente is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Ajax was lang de betere ploeg, maar kreeg drie minuten voor tijd de rekening gepresenteerd voor het missen van de vele kansen.

Ajax zette FC Twente vanaf het beginsignaal onder druk en was enkele keren dichtbij de openingstreffer. De beste kans was echter voor Willem Janssen. De middenvelder werd knap vrijgespeeld door Luuk de Jong en Leroy Fer, maar Toby Alderweireld kon nog net redding brengen voor Ajax. Niet veel later kwam Ajax op 1-0. Derk Boerrichter was veel sneller dan de trage Tim Cornelisse en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Miralem Sulejmani. De thuisclub leek daarna de voorsprong te verdubbelen via Jan Vertonghen, maar de grensrechter blunderde door de goal af te keuren wegens buitenspel.
Ook na de hervatting kreeg Ajax enkele goede kansen, maar de thuisclub bleef zwak in de afronding. Halverwege de tweede helft kroop FC Twente wat meer uit de schulp en dat leverde een grote kans op voor Denny Landzaat, maar hij kreeg de bal op vier meter afstand niet in de goal. Co Adriaanse voerde de druk op door een extra aanvaller in te brengen. Drie minuten voor tijd kopte Luuk de Jong bij de tweede paal een voorzet van Peter Wisgerhof binnen, waardoor Twente koploper blijft in de Eredivisie.