Donderdag 9 mei 2024

Monsterzege FC Twente vrouwen nog niet voldoende voor titel

Geplaatst op 30 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Marloes Pieete 375xENSCHEDE – Het vrouwenteam heeft op eigen veld AA Gent met 9-1 verslagen. Doordat ook Standaard Luik wist te winnen, met 6-0 van Leuven, is de beslissing om de titel inde BeNeLeague nog niet gevallen.

Het uiterst zwakke AA Gent bleek geen partij voor de vrouwen van FC Twente, die door de ruime overwinning het doelsaldo ten opzichte van titelconcurrent Standaard Luik opkrikten. FC Twente heeft nu op één duel voor het einde twee punten voorsprong op Standard Luik. Daarnaast is het doelsaldo vijf doelpunten beter. Hoewel dat een redelijke marge lijkt, laten de uitslagen uit het vrouwenvoetbal zien dat de Tukkers beter niet kunnen gokken op een gelijkspel, volgende week bij de uitwedstrijd tegen Club Brugge.

De 4.000 toeschouwers zagen dat Gent tot de rust nog tegenstand kon bieden en daarmee de achterstand kon beperken tot 1-0. Na rust liep FC Twente alsnog uit naar een 9-1 overwinning.

Na afloop van het duel werd afscheid genomen van Marlous Pieëte (foto), keepster Veerle Willekens en Emillie Fillion. Zij verlaten FC Twente aan het einde van het seizoen en speelden hun laatste thuiswedstrijd.

FC Twente gaat volgende week op bezoek bij Club Brugge, in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende kan zijn, maar ook met de gedachte dat wanneer Standaard Luik toch zes keer scoort het alsnog de titel pakt. Het maakt dat de BeNe League in elk geval tot de laatste speelronde spannend blijft.

FC Twente – AA Gent 9-1 (1-0)
20. Van de Sanden 1-0, 46. Windels (eigen doelpunt) 2-0, 53. Jansen 3-0, 54. Roord 4-0, 60. Dekker 5-0, 63. Dekker 6-0, 69. Jansen 7-0, 71. Blom 7-1, 73. Jansen 8-1, 85.Dekker 9-1