Spelers FC Twente putten kracht uit woede over gelijkmaker

Geplaatst op 31 augustus 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Dat FC Twente de groepsfase van de Europa League zou bereiken, leek halverwege de wedstrijd vrijwel uitgesloten. Op slag van rust scoorde Bursaspor en de 1-1 tussenstand betekende dat er alleen al twee doelpunten nodig waren om tot een verlenging te komen. ‘We waren woedend toen we naar binnen gingen’, zo vertelt Dusan Tadic (foto). ‘Bij iedereen was er het gevoel van, hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren. We wilden zo graag verder komen en gaven op zo’n cruciaal moment een goal weg. We hebben elkaar vervolgens goed de waarheid gezegd en na rust de woede die in ons stak, omgezet in twee doelpunten.”

Daarmee deed FC Twente voldoende om de verlenging af te dwingen, maar nog altijd was er een doelpunt nodig om verder te komen. ‘Daar kregen we genoeg kansen voor, maar we scoorden maar niet’, blikt Leroy Fer terug. ‘De vrije trap die ik binnen schoot was inderdaad ingestudeerd. Alfred Schreuder had ons verteld dat de spelers van Bursaspor in dergelijke situaties erg letten op de spelers voor het doel. Daardoor bleef de ruimte bij de strafschopstip leeg, kon ik inkomen en de bal binnen schieten, een bevrijdend doelpunt.’

Wat volgens Tadic ook een grote rol speelde, waren de supporters. ‘Zoals zij te keer gingen, gaf me echt vleugels. Ze pushten ons om nog een extra stap te kunnen zetten en door te blijven gaan.’
Ook Fer roemt de inbreng van de fans. ‘In Bursa was het hectisch, maar vandaag hebben ook onze supporters zich op fantastische wijze laten horen. Dat was ook de reden dat ik na afloop de microfoon gebruikt heb, ik wilde ze bedanken voor hun geweldige steun.’