Maandag 20 mei 2024

Sterke tweede helft bezorgt FC Twente winst in Kerkrade

Geplaatst op 29 november 2013 door   ·   Geen reacties

Enschede FC Twente  2013-2014Luc Castaignos©foto eric brinkhorstKERKRADE – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC met 2-1 gewonnen. Nadat de Tukkers bij rust nog achter stonden, zorgden Luc Castaignos (foto) en Quincy Promes er tijdens de tweede helft voor dat de drie punten toch mee naar Enschede gingen.

In de eerste helft was er weinig wat goed ging bij FC Twente, dat met Youness Mokhtar in de basis begon. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Shadrach Eghan, waardoor Dusan Tadic een linie zakte en achter spits Castaignos kwam te spelen. De Servische nummer 10 kon zijn ploeg echter niet bij de hand nemen. Mede daardoor oogde het spel van de Tukkers plichtmatig en bleven kansen vrijwel uit.  Promes kwam vanaf de rechterkant twee keer gevaarlijk door, maar hij werd eerst gestuit door Ard van Peppen en schoot daarna op doelman Filip Kurto. Luc Castaignos wist Kurto na een diepe bal van achteruit weliswaar te passeren, maar zag hoe zijn schot onderweg werd gestopt door Kees Luijckx. Roda JC, dat in de eerste helft zeker niet onderdeed, kwam enkele minuten voor rust op voorsprong door Guus Hupperts. De aanvaller kopte de bal bij de tweede paal binnen op aangeven van Van Peppen: 1-0.

Met Tadic op rechts en Promes centraal nam FC Twente de wedstrijd in de tweede helft wel stevig in handen. Kurto zag de ene na de andere aanval op zich afrollen en FC Twente twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte komen. Tadic bereikte Mokhtar, die op zijn beurt  Castaignos bereikte. De spits maakte zijn achtste doelpunt van het seizoen en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Daarbij ontging het de scheidsrechter dat Mokhtar op het moment dat hij de bal van Tadic aannam buitenspel stond.

Tijdens het laatste deel van het duel ging het spel opnieuw gelijk op.  Dankzij Promes pakte Twente alsnog de volle buit in Limburg. De jeugdinternational zag de bal met een tikkeltje geluk over de doellijn rollen nadat Kurto een voorzet van Roberto Rosales tegen hem aan had getikt: 1-2. In blessuretijd was Roda nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar Mark-Jan Fledderus raakte met zijn schot binnenkant paal.

Daardoor won FC Twente voor de tweede opeenvolgende keer en klimt het naar de tweede plaats in de stand, achter Vitesse, dat op basis van verliespunten eerste staat.

Roda JC – FC Twente 1-2 (1-)