Woensdag 8 mei 2024

Thesker geeft rentree glans en bezorgt FC Twente punt

Geplaatst op 20 maart 2016 door   ·   Geen reacties

TheskerENSCHEDE – Begin dit jaar werd hij nog keihard geconfronteerd met het feit dat voetbal slechts een schamele bijzaak is in het leven, maar zondagmiddag viel hij ‘gewoon’ in tijdens het thuisduel met AZ. En hoe: FC Twente-verdediger Stefan Thesker was, ruim een maand nadat er bij hem operatief een tumor werd verwijderd, met twee kopdoelpunten persoonlijk verantwoordelijk voor een laat punt tegen AZ: 2-2.

Al in de eerste helft ontpopte het duel zich tot een open wedstrijd en kregen beide ploegen kansen. Jerson Cabral, Hakim Ziyech (twee keer) en Felipe Gutiérrez (paal) hadden hun vizier echter niet op scherp en aan AZ-zijde was Levi Garcia bijna trefzeker, maar hij schot vond de lat. Na rust kwam AZ via – wie anders – Vincent Janssen al vroeg op voorsprong: hij passeerde FC Twente-doelman Nick Marsman vanuit een moeilijke hoek, maar leek dat te doen in buitenspelpositie. Vlak na de goal moesten beide ploegen verder met tien man, omdat Zakaria El Azzouzi rood kreeg voor een vermeende elleboogstoot en Stijn Wuytens zijn tweede gele kaart pakte.

Twintig minuten voor tijd mocht de Duitse verdediger Stefan Thesker invallen voor Robbert Schilder en dat was al een mooi moment op zich. Begin dit jaar werd er bij hem een tumor geconstateerd, welke operatief moest worden verwijderd. Afgelopen week maakte hij in het beloftenteam pas weer zijn eerste minuten. Hij had echter niet durven dromen dat hij nog heel belangrijk ging worden voor zijn ploeg: Vijf minuten na zijn invalbeurt kopte hij uit een corner knap de 1-1 tegen de touwen en nadat Thom Haye AZ met een harde knal al snel weer op voorsprong had gezet, trof hij in blessuretijd nogmaals doel met zijn hoofd: 2-2. Daarmee gaf Thesker zijn rentree glans en bezorgde hij zijn ploeg een verdiend punt in een levendig duel.

FC Twente – AZ 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 51. Janssen 0-1, 75. Thesker 1-1, 77. Haye 1-2, 90+2. Thesker 2-2
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Schilder, Andersen (FC Twente), Jahanbakhsh, Dos Santos (AZ)
Rode kaarten: 60. El Azzouzi (FC Twente), 64. Wuytens (AZ)
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder (69. Thesker); Gutiérrez, Ziyech, Van der Heyden (34. Hölscher); Ede (79. Zawada), El Azzouzi, Cabral
Opstelling AZ: Rochet; Luckassen, Vlaar (75. Hatzidiakos), Wuytens, Haps; Rienstra, Van Overeem, Haye; Jahanbakhsh (86. Dos Santos), Janssen, García (80. Ortíz)