Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Vier speelsters FC Twente in selectie Oranje onder 19

Geplaatst op 23 februari 2012 door   ·   Geen reacties

ZEIST – Tessa Klein Braskamp, Marthe Munsterman (foto), Judith Westervelt en Tashira Renfurm van FC Twente zijn door KNVB-coach Johan van Heertum opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor vrouwen onder negentien jaar voor de oefeninterland tegen Duitsland. De wedstrijd is dinsdag 28 februari in Cuijk om 19u.

Verder zijn geselecteerd: Eshly Bakker (ADO Den Haag), Sabine Becx (Nemelaer), Dominique Bruinenberg (Telstar), Merel van Dongen (ADO Den Haag), Melissa Evers (VVV-Venlo),  Quinniver Lardinois (TSV Alemannia Aachen 1900 e.V.), Myrthe Moorrees (VVV-Venlo), Liza van der Most (Stedoco),  Babiche Roof (FC Utrecht), Pascalle Tang (Amstelveen/Heemraad), Marieke Ubachs (Fortuna Wormerveer), Paola van der Veen (DoCoS), Myrusha Victoria (Fortuna Wormerveer) en Melissa van der Wiel (Ter Leede).

Dezelfde selectie neemt van zondag 4 maart tot en met donderdag 8 maart deel aan het toernooi in het Spaanse La Manga. Tegenstanders daar zijn Zweden, Denemarken en de Verenigde Staten. In totaal nemen tien landen deel aan het jaarlijks terugkerende toernooi.

Speelschema La Manga:
4 maart 2012, 16.00 uur:           Zweden – Nederland
6 maart 2012, 17.00 uur:           Denemarken – Nederland
8 maart 2012, 14.00 uur:           Verenigde Staten – Nederland

Zowel de wedstrijd tegen Duitsland als het toernooi in La Manga gelden als voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi. Dat toernooi vindt van 31 maart tot en met 5 april in Nuenen en Werkendam plaats. Oranje onder 19 neemt het daar op tegen IJsland, Frankrijk en Roemenië. Alleen de groepswinnaar plaatst zich, samen met gastland Turkije, voor de eindronde (2-14 juli 2012).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief