Woensdag 8 mei 2024

Vrouwen FC Twente in extremis langs Telstar

Geplaatst op 31 januari 2014 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het vrouwenteam van FC Twente Vrouwen heeft met 2-1 van sc Telstar gewonnen. Nadat Telstar op voorsprong was gekomen scoorde Anouk Dekker vlak voor rust uit een penalty de gelijkmaker. In de tweede helft had Maayke Heuver de grootste kans op een tweede treffer, maar zij miste vanaf elf meter. Shanice van de Sanden zorgde er met een kopbal in blessuretijd voor dat er drie punten in Twente bleven.

Voor rust viel er weinig te beleven op het koude complex van ATC’65. De 200 aanwezige toeschouwers zagen een matige wedstrijd, waarin Telster vooral verdedigde en FC Twente zich machteloos toonde. Kort voor rust benutte Anouk Dekker een strafschop, nadat Dominique Vugts de bezoekers op voorsprong had gebracht.

De 1-1 stand bleef lang in tact. Nadat Maayke Heuever een strafschop onbenut liet leek het duel ook op de 1-1 als eindstand af te stevenen. Diep in blessuretijd kopte Shanice van de Zanden FC Twente alsnog naar de overwinning.

FC Twente – sc Telstar 2-1 (1-1)