Donderdag 9 mei 2024

Vrouwenteam Oranje verliest weer van Noorwegen

Geplaatst op 31 oktober 2013 door   ·   Geen reacties

375x250 Dekker CF4A0079VOLENDAM – Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal verloor vanavond in Volendam van de Noorse vrouwen met 2-1. In de WK-kwalificatiewedstrijd maakte Noorwegen de openingstreffer. Caroline Hansen kreeg de bal via Daphne Kosters in de voeten gespeeld en schoot vanaf rechts mooi binnen 0-1. Maar Nederland kwam een paar minuten later langszij kwam door een doelpunt van Vivianne Miedema. Kort voor de rust nam Noorwegen opnieuw de leiding,. Door een fout in de Oranje verdediging maakte Ingvild Stensland de 1-2. Dit werd tevens de ruststand en uiteindelijk ook de eindstand want de Oranje Leeuwinnen kregen nog wel kansen in de tweede helft, maar konden geen doelpunt meer maken. Een gelijkspel was niet onverdiend geweest.
FC Twente was met drie speelsters vertegenwoordig in de basis: Siri Worm, Sherida Spitse en Anouk Dekker.
De Nederlandse vrouwen wachten zodoende al achttien jaar op een zege op de Noren.

Nederland – Noorwegen 1-2 (1-2).
10. Hansen 0-1; 23. Miedema 1-1; 37. Stensland 1-2.

Scheidsrechter: Gyöngyi Gaál (Hongarije)
Toeschouwers: 4000.

Opstelling Nederland: Geurts; Van Es, Koster, Van den Berg, Worm; Dekker (67. Van de Ven), Spitse, Slegers; Martens, Melis, Miedema.