Donderdag 9 mei 2024

Bekerderby gewonnen door Heracles Almelo

Geplaatst op 30 oktober 2013 door   ·   1 Reactie

rosheuvel bloemendaalRIJSSEN – De bekerderby tussen Excelsior’31 en Heracles Almelo is geëindigd in een 5-2 overwinning voor de Almeloërs. Nadat de profs een 4-0 voorsprong hadden genomen, liet Heracles de teugels wat vieren, waardoor Excelsior er alsnog in slaagde om zelf ook twee keer te scoren en zo het goede optreden extra glans te geven.

Vooraf was de grote vraag hoe lang de amateurs van Excelsior’31 in staat zouden zijn om Heracles partij te bieden. Waar op hetzelfde moment bij andere ontmoetingen tussen profs en amateurs de score snel opliep, bleek dat in Rijssen erg mee te vallen. Hoewel de bezoekers uit Almelo via Mark Uth in de derde minuut de lat raakten, duurde het uiteindelijk 36 minuten voordat Heracles wist te scoren. Tot dat moment waren de profs weliswaar de bovenliggende partij geweest, maar eigenlijk was dat ook niet meer dan vanzelfsprekend. Dat Excelsior’31 met enkele gevaarlijke uitvallen zelf dicht bij het openingsdoelpunt kwam, was dat zeker niet. Met name Denis Mahmudov liet zich gelden en had pech dat Remko Pasveer hem een paar keer net te snel af was. Aan de andere kant was het ook de doelman die zich wist te onderscheiden, want Excelsior’31 keeper Arjan Kok voorkwam met enkele uitstekende reddingen dat zijn ploeg al vroeg in het duel op een ruime achterstand kwam te staan. Zo stond Heracles Almelo halverwege het duel dan wel op voorsprong, maar omdat het slechts 1-0 was, bleef de thuisploeg geloven in een nieuwe bekerstunt.

Na rust
Voor de Rijssenaren, die zelf zeker niet onverdienstelijk speelden, was het vervelend dat Heracles Almelo vrijwel niets weg gaf en na rust de wedstrijd al snel in het slot gooide. Raakte Bryan Linssen met zijn schot nog slechts de binnenkant paal, de kopbal van Uth leverde na een uur spelen wel een doelpunt op. Toen Mikhail Rosheuvel kort daarna met een stiftje de Almelose voorsprong naar 3-0 had  getild, was de wedstrijd definitief gespeeld. In de slotfase schoot invaller Simon Cziommer vanaf twintig meter een vrije trap binnen. Kort voor tijd slaagde Andreas David er in wat terug te doen. Amper twee minuten later verkleinde Gerald ten Hove de achterstand van Excelsior tot 2-4 voordat Linssen de eindstand op 2-5 bepaalde.

draganovic en UthTrots
Heracles Almelo behaalde uiteindelijk, zoals verwacht mocht worden, de overwinning en bereikte daarmee de volgende ronde van het bekertoernooi. Bij Excelsior’31 mocht er ondanks de 5-2 nederlaag toch met trots op het bekeroptreden worden teruggekeken. Want hoewel de Rijssenaren er, na Willem II uitgeschakeld te hebben, niet in slaagden om opnieuw te stunten, verdiende de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen toch complimenten voor het vertoonde spel en het feit dat het tot het laatste moment vol inzet bleef strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. Daarmee slaagde Topklasser Excelsior’31 er in om het bekertoernooi met opgeheven hoofd te verlaten.

Foto boven: Excelsior-middenvelder Mark Bloemendaal (rechts) probeert Mikhail Rosheuvel nog te achterhalen
Foto onder: Mark Uth (foto) schiet, Gerald ten Hove probeert de bal nog te onderscheppen