Donderdag 9 mei 2024

Dubbel gevoel bij Heracles, ondanks de winst op Emmen

Geplaatst op 30 september 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het leek vandaag een makkelijke middag te worden voor Heracles nadat het thuis tegen Emmen binnen tien minuten op 2-0 stond, maar in de laatste tien minuten mochten de Almeloërs blij zijn dat de Drenten na de aansluitingstreffer niet langszij kwamen. Heraces blijft daardoor in het spoor van PSV en Ajax de Top Drie van Nederland na zeven speelrondes.

Heracles begon wervelend met doelpunten van Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. Eigenlijk had Adrián Dalmau er in dat tijdsbestek ook één moeten maken, maar hij faalde nadrukkelijk, ook in het verdere verloop, waardoor trainer Frank Wormuth hem in de tweede helft wisselde voor Vincent Vermeij.

Flitsen en schichten

De eerste helft was er niets aan de hand in Almelo, want Heracles flitste en schichtte, en het wachten was op de derde treffer. Emmen kon er alleen maar naar kijken. Op slag van rust liep de aan Emmen verhuurde Heraclied Reuven Niemeijer een blessure op die hem de rest van de wedstrijd buiten de lijnen hield, na een ongelukkige botsing met de Almelose keeper Blaswich.

Andere wedstrijd

Onduidelijk wat Emmen in de rust kreeg of hoorde, maar de ploeg speelde als herboren, wat zich kort voor de rust al aftekende, met passie, als een wervelwind en steeds gevaarlijker. Het team van Bijl zette meer druk en creërde vooal vaf de zijkant via Caner Cavlan mogelijkheden. Er moest wel een strafschop aan te pas komen, vanwege een overtreding van Bart van Hintum in de zestien, om Anco Jansen vanaf elf meter in de gelegenheid te stellen de 2-1 te realiseren. Daarna wilde Emmen meer en Heracles raaktde kluts kwijt en daarmee de grip op de wedstrijd. Met kunst en vliegwerk voorkwam Heracles erger, met dank aan Blaswich en de lat boven hem.

Heracles-Emmen 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 6 Kuwas 1-0, 7 Peterson 2-0, 69 Jansen 2-1
Geel: Kuwas en Van Nief (Heracles); Jansen en Siekman (Emmen)
Arbiter: Makkelie
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Osman, Kuwas, Merkel (68 Van Nieff) Duarte, Dalmau (58 Vermeij), Peterson (75 Dos Santos)
Opstelling Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan, Niemeijer (42 Arias), Bijl, Ben Moussa, Bannink, Jansen, Slagveer (85 Siekman)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer