Dubbel zwaar verlies van Heracles op bezoek bij Ajax

Geplaatst op 22 november 2020 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM/ALMELO – Op bezoek bij Ajax leed Heracles vanmiddag een dramatische nederlaag. Ten eerste werden de Almeloërs met 5-0 weggetikt en ten tweede zag de ploeg Robin Pröpper met een ernstige en Silvester van der Water met minder heftige blessure uitvallen. En daarbij had Ajax zijn eigen afwegingen om de score op te voeren.

Van meet af aan waren de verhoudingen en de bedoelingen in de Johan Cruyff Arena klip en klaar. De ploeg uit Almelo zat van meet af aan niet in de wedstrijd en kreeg evenmin kans er in te komen, want na vijf minuten kregen de gastheren al de buitenkans van een penalty, die Lasssina Traoré onberispelijk benutte.

Nog voor de rust was de wedstrijd definitief gespeeld door doelpunten van David Neres en Zakaria Labyad. Na rust scoorde de ploeg van de Twentse trainer Erik ten Hag nog twee keer, want nadat eerst Dusan Tadic en vervolgens nogmaals Labyad het net spreekwoordelijk lieten bollen. Daarmee was het sportieve drama compleet.

Het echte drama daarná was van persoonlijke aard, want een recent van een zware blessure teruggekeerde Robin Pröpper een twintig minute voor het einde van de wedstrijd met een naar het zich meteen liet aanzien ernstig letsel geëmotioneerd moest verlaten. Hij was nog niet zo lang terug van een kniekwetsuur dat hem een jaar uit de selectie hield. Uiteindelijk moest in de slotfase met tien man voetballen toen Silvester van der Water geblesseerd raakte en er al vijf keer gewisseld was. Aan de score veranderde niets meer.