Enschedeër Overgoor bezorgt negental Heracles late nederlaag

Geplaatst op 28 november 2011 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM – Het beloftenteam van Heracles Almelo leek lange tijd af te stevenen op een 2-1 overwinning bij De Graafschap, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Nadat reservedoelman Nick Hengelman, noodgedwongen ingevallen voor Darl Douglas, rood pakte en Luis Pedro na aanmerkingen op de wedstrijdleiding van het veld werd gestuurd, bezorgde de in Enschede geboren Sjoerd Overgoor de Almeloërs met twee treffers een 3-2 nederlaag.

Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor Heracles. Al na een minuut maakte Anmar Almurbaraki de openingstreffer en na een half uur zette Thomas Bruns, uit een voorzet van Almubaraki, de marge zelfs op twee. Dat Almubaraki vlak voor de rust verzuimde de 3-0 te maken, kwam de ploeg al vroeg in de tweede helft duur te staan. Jan-Willem Stronks maakte de aansluitingstreffer, waarna het gevaar op de loer lag. Door de rode kaarten van Hengelman en Pedro trok De Graafschap via Overgoor, een product uit de voetbalacademie van FC Twente, diep in blessuretijd alsnog aan het langste eind.

Jong De Graafschap – Jong Heracles Almelo 3-2 (0-2)
2. Almubaraki 0-1, 30. Bruns 0-2, 49. Stronks 1-2, 87. Overgoor 2-2, 90+4. Overgoor 3-2
Geel: Van Dijk (Heracles Almelo)
Rood: Hengelman en Pedro (Heracles Almelo)
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk (46. Daniels), Haulussy, Gortemaker, Jallo (60. Van Mieghem), Fillinger, Belterman, Bruns, Douglas (75. Hengelman), Almubaraki, Pedro