Donderdag 9 mei 2024

Excelsior’31 – Heracles Almelo 2-5 (0-1) – Analyse door Marc van Losser

Geplaatst op 30 oktober 2013 door   ·   1 Reactie

draganovic davidson‘Het was een mooie bekeravond. Alles was prima geregeld en dat heeft er voor gezorgd dat iedereen heeft genoten, denk ik.  Heracles was wel de betere partij vandaag. Excelsior’31 heeft geknokt voor wat het waard was, maar dat heeft niet mogen baten. Voordat Thomas Bruns na 36 minuten de 0-1 maakte, waren er over en weer wat kansen geweest, maar vooral de Almeloërs hadden eigenlijk wel moeten scoren. Na deze openingstreffer was het verzet eigenlijk wel gebroken bij de Rijssenaren, vanaf dit moment was de wedstrijd eigenlijk volledig in handen van de gasten. Het veldspel van Heracles was niet eens hoogstaand, maar het speelde wel goed genoeg om de overwinning te pakken vandaag. Toen Heracles na een uur spelen de voorsprong wist uit te bouwen naar 0-3 was het duel helemaal gespeeld. Toch was er nog genoeg te genieten in Rijssen het laatste half uur. Eerst schoot Simon Cziommer een vrije trap mooi binnen en zes minuten later maakte Andreas David een prachtig doelpunt. Toen Gerald ten Hove een minuut later direct de 2-4 maakte leek het nog heel even spannend te worden, maar Bryan Linssen maakte direct een einde aan die onzekerheid.

Het was dus voor iedereen genieten vandaag in Rijssen, een leuk duel, zeven doelpunten en veel toeschouwers. Ook werden de Heracles supporters prima ontvangen en daarom geef ik een 7 voor de amusementswaarde. Ik wil ook Heracles een compliment geven, omdat het toch altijd lastige duels zijn. Excelsior had vandaag niets te verliezen en daar moet je als Heracles toch maar mee om kunnen gaan.

Excelsior’31 – Heracles Almelo 2-5 (0-1)
Scoreverloop:
36. Bruns 0-1, 61. Uth 0-2, 66. Rosheuvel 0-3, 80. Cziommer 0-4, 86. David 1-4, 87. Ten Hove 2-4, 90. Linssen 2-5.

Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Draganovic (Excelsior)