Donderdag 9 mei 2024

Gertjan Verbeek: ‘Het is hier altijd moeilijk!’

Geplaatst op 31 maart 2013 door   ·   Geen reacties

375x CL3H0055_ALMELO – Heracles-coach Peter Bosz was eigenlijk kort in zijn reactie op de 2-1 nederlaag tegen AZ, ‘Onnodig maar wel terecht’, zei hij. Dat zijn ploeg zo slecht begon aan de wedstrijd, zat hem bepaald niet lekker. ‘Als dat gebeurt, is de nederlaag verdiend. We waren niet goed genoeg.’
Bosz zag in de beginfase AZ twee keer scoren. Bosz  noemde de treffers belachelijk en somde op welke fouten eraan vooraf gingen. Daarna kwam de rode kaart: ‘Als dat niet gebeurd was, waren we niet meer in de wedstrijd gekomen. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan, maar het lukt niet om nog gelijk te komen.

Gertjan Verbeek (foto) memoreerde de vele moeilijke wedstrijden die hij als tegenstander van Heracles altijd mee had moeten maken in Almelo. ‘Het is hier altijd moeilijk’, zei hij. ‘Ik was tevreden over de manier waarop we al gauw met 2-0 voor kwamen. ‘Het had ook 3-0 kunnen zijn’, zei de oud-Enschedeër en doelde daarmee op een enorme kopkans van Hendriksen. ‘Na de rode kaart kregen we het moeilijk. In de rust hebben we de ploeg anders georganiseerd. We speelden met een soort ruit op het middenveld. We kregen nog wel een paar mogelijkheden. Maar het bleef 1-2. We toonden karakter, kregen veel corners te verduren, stonden onder druk, maar hebben het volbracht. Dat gaf een opluchting, want het was spannend.’