Donderdag 9 mei 2024

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0 (1-0) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 30 september 2011 door   ·   Geen reacties

Het was zoals de laatste weken bij Heracles vaker het geval is, een wedstrijd met twee verschillende helften. Wanneer je zo voetbalt als Heracles in de tweede helft deed, kun je zelfs tegen een ploeg als De Graafschap nog in de problemen komen. Dat is een ploeg op Jupiler League niveau, maar ook een ploeg die in de handen spuugt en er voor gaat wanneer ze het gevoel hebben dat er wat te halen valt. Heracles verzuimde voor rust de wedstrijd te beslissen waarna het na rust nog zomaar 1-1 had kunnen worden.

Beste voorbeeld was Lerin Duarte. Voorin misschien wel de beste man van het veld, maar na rust ging ook hij mee in de algemene malaise. Ik denk dat het toch iets psychologisch is en of Peter Bosz dan de juiste man is om dat op te lossen? Hij had wat mij betreft in elk geval eerder mogen wisselen. Dat had eigenlijk al na een minuut in de tweede helft gemogen. Nu bracht hij laat in de wedstrijd Everton. Op dat moment zag je dat het in elk geval voetballend weer wat beter werd. Heracles heeft de punten hard nodig en dat ze de drie punten gepakt hebben, zal ook het enige zijn waar ze tevreden over zijn. Ze staan nu negende en dat is in deze fase van het seizoen een mooie plek. Het is een ploeg die wanneer er tegen goede tegenstanders wordt gespeeld heel goed voor de dag kan komen, maar tegen mindere ploegen het heel moeilijk heeft. Een ploeg waarbij wanneer het tegen zit het ook zomaar tegen kan blijven zitten en in een slecht seizoen ook zomaar tegen degradatie kan moeten spelen. Voor vanavond geef ik het duel een 7. Als man van de wedstrijd kies ik voor Duarte, op basis van de eerste helft. Hij krijgt een ster, net als Tim Breukers.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 12. Plet 1-0, 90+2 Pedro 2-0
Gele kaart: Armenteros (Heracles Almelo), Abdulla, Evers (De Graafschap)