Donderdag 9 mei 2024

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0 (1-0) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 30 september 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles voetbalde de eerste helft gemakkelijk. De balcirculatie was hoog en men wist elkaar gemakkelijk te vinden. Je zou denken dat De Graafschap, op bezoek in Almelo, direct druk naar voren zou zetten. Dat gebeurde niet, de ploeg zakte juist in. De goal kwam voor Heracles op een goed moment. Ook na de 1-0 bleek De Graafschap niet van plan de boel open te gooien. Waarschijnlijk omdat de wedstrijd nog lang duurde.

De tweede helft kwam De Graafschap wel fel uit de startblokken en kreeg de ploeg binnen tien minuten twee kansen. Het niveau daalde na rust behoorlijk, maar doordat beide ploegen mogelijkheden kregen en het spannend was bleef het leuk. Over het geheel gezien was de overwinning van Heracles wel terecht te noemen. Toch waren de betere kansen voor De Graafschap. Die ploeg kwam om te counteren en hoopte sneaky een punt mee te nemen. De eerste helft deed Heracles weinig fout. Na rust was het allemaal een stuk minder. Ik geef de wedstrijd een 6,5. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen zoals ik ook geen sterren heb uitgedeeld. Remko Pasveer vond ik goed, maar hij had te weinig te doen om voor een van beiden in aanmerking te komen.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 12. Plet 1-0, 90+2 Pedro 2-0
Gele kaart: Armenteros (Heracles Almelo), Abdulla, Evers (De Graafschap)