Maandag 20 mei 2024

Heracles en De Jonge in problemen na nieuwe nederlaag

Geplaatst op 30 augustus 2014 door   ·   1 Reactie

doelpunt stansROTTERDAM – Heracles Almelo heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren.Het vorige seizoen meegeteld was het al de negende nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Jan de Jonge, op wie de druk alleen maar zal toenemen.

Vooraf was al duidelijk dat de Almeloërs moesten winnen, om de druk enigszins weg te nemen. Even leek het er op dat dat inderdaad zou gebeuren, toen Heracles na negen minuten de score opende. Denni Avdic, wist een matige terugspeelbal van Elso Brito te onderscheppen en de bal in het lege doel te tikken. Het was niet de eerste fout van de linksback, die al na 3 minuten was afgetroefd door Simon Cziommer. De Duitser zag hoe Bryan Linssen na zijn pass vervolgens de paal raakte.

Excelsior kwam de matige start nog voor de rust te boven. Het kwam op 1-1 na een benutte strafschop van Jeff Stans. De middenvelder mocht vanaf 11 meter aanleggen, nadat Ramon Zomer ietwat ongelukkig Daryl van Mieghem had gevloerd. Heracles mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het bij rust 1-1 was, want doelman Dennis Telgenkamp redde in het slot van de tweede helft goed op kansen van Tom van Weert en Jordan Botaka.

De Almelose goalie was vlak na rust wel kansloos op een bijzonder fraai schot van Stans. De middenvelder plukte een lange bal in één keer uit de lucht en schoot die vervolgens vrij achteloos in de kruising (2-1). Zo’n 10 minuten later was Telgenkamp voor de derde keer gepasseerd. Van Weert mocht vrij voorzetten vanaf de linkerkant en vond het hoofd van Van Mieghem, die vervolgens tegendraads raakte kopte.

Het werd er vervolgens allemaal niet beter op voor Heracles. Zo maakten aanvoerder Mark-Jan Fledderus en Iliass Bel Hassani ruzie bij een vrije trap, viel Avdic geblesseerd uit en maakte Ninos Gouriye zelfs nog bijna 4-1. De voormalig speler van Heracles raakte echter de paal. Daardoor leed Heracles de vierde opeenvolgende nederlaag dit seizoen, maar erger nog, was er geen sprake van enige vorm van verbetering. Trainer Jan de Jonge zag het met lede ogen aan en zal beseft hebben dat zijn tijd bij de Almeloërs er bijna op zit.

Excelsior – Heracles Almelo 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 10′ Avdic 0-1,32’Stans 1-1(pen.), 48′ Stans 2-1, 56′ Van Mieghem 3-1
Arbiter: Kamphuis
Geel: Zomer, Stans, Auassar
Excelsior: Damen, Karami, Fischer, Van Diermen, Brito (55’Kuipers), Stans (82′ Vermeulen), Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert (66′ Gouriye), Van Mieghem.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (39’Koenders), Aktaou, Cziommer, Pelupessy, Bel Hassani (66′ Bruns), Linssen, Avdic (71′ Weghorst), Fledderus.