Woensdag 8 mei 2024

Heracles Almelo op eigen veld onderuit tegen sc Heerenveen

Geplaatst op 28 februari 2014 door   ·   Geen reacties

TANNANE, Oussama 04 slALMELO – Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-2 verloren. Ousamma Tannane (foto) bracht de Almeloërs op voorsprong, maar door doelpunten van Marten de Roon en Alfred Finnbogason trokken de Friezen alsnog aan het langste eind.

Heracles Almelo begon sterk aan het duel met de Friezen. De Almeloërs kregen in de openingsfase een aantal mogelijkheden, waarbij met name sc Heerenveen huurling Mark Uth en ex-Heerenveen speler Ousamma Tannane zich wisten te onderscheiden. Het tweetal leek er op gebrand hun vorige club duidelijk te maken dat er te makkelijk afscheid genomen was. Die instelling bekroonde Tannane na 26 minuten met het openingsdoelpunt. Op fraaie wijze krulde de aanvaller een vrije trap achter Kristoffer Nordfeldt. Na het openingsdoelpunt zakte Heracles Almelo wat in en kreeg sc Heerenveen ineens de ruimte. Toch lukte het de Friezen eigenlijk nauwelijks om gevaarlijk te worden. De gelijkmaker kwam ook min of meer uit de lucht vallen. Na een vrije trap bleek Marten de Roon plotseling helemaal vrij te staan. Met een kopbal bracht de aanvoerder van de Friezen beide ploegen eenvoudig op gelijke hoogte.

Nadat het restant van de eerste helft gelijk op ging, en Heracles gezien de kansen opnieuw op voorsprong had moeten komen, maar dat naliet, was het kort na rust opnieuw raak. Een Friese counteraanval leverde een kans op voor Hakim Ziyech. Nadat Remko Pasveer zijn inzet nog keerde, kwam de afvallende bal uit bij Alfred Finnbogason. De IJslander had geen enkele moeite de bezoekers op voorsprong te brengen.

De achterstand dwong Heracles Almelo in de achtervolging te gaan. Dat Heerenveen onder leiding van Marco van Basten zich heeft ontwikkeld tot een echte counterploeg, die keer op keer razendsnel weet om te schakelen, maakte die opgave niet makkelijker. Want bij elke Almelose poging lag het gevaar van een Friese tegenaanval op de loer. Omdat Heracles ook nog eens onnauwkeurig speelde, en eigenlijk geen echt risico durfde te nemen, slaagde de ploeg van trainer Jan de Jonge er niet in terug in de wedstrijd te komen. Pas de laatste tien minuten, met Matthew Amoah en Thomas Bruns in het veld voor Milano Koeders en Iliass Bel Hassani werd in een alles-of-niets poging geprobeerd het tij nog te keren

Het slotoffensief leverde voor Heracles niets op. Het was sc Heerenveen dat de betere mogelijkheden kreeg, maar verzuimde het duel in het slot te gooien. Daardoor bleef de wedstrijd getalmatig spannend, maar was Heracles in praktijk onmachtig de spanning echt terug te brengen, waardoor het duel in 1-2 eindigde.