Heracles Almelo pakt punt bij Ajax

Geplaatst op 26 januari 2016 door   ·   1 Reactie

CastroAMSTERDAM – Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Ajax een punt overgehouden. Het duel kende weinig hoogtepunten. Doelpunten bleven eveneens uit, het bleef bij 0-0.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Heracles van plan was om zo lang mogelijk de nul te houden. Door massaal terug te zakken, werd het spel aan Ajax gelaten. De Amsterdammers bleken zich geen raad te weten met die tactiek. Pas halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden. Bram Castro (foto) bracht redding op de inzet van Daley Sinkgraven en zag een schot van Riechedly Bazoer in het zijnet eindigen. Zelf stelde Heracles er weinig tegenover. Met Wout Weghorst vaak als enige speler op de helft van de tegenstander, bleef het bij lange ballen.

Na rust probeerde Ajax aan te zetten, maar ook nu bleef het bij schoten van afstand van Anwar El Ghazi en Bazoer, die nauwelijks voor gevaar zorgden. Zo verstreek de tijd en was het duel nauwelijks attractief te noemen. In het laatste kwartier probeerde Ajax nog wel een doelpunt te forceren, maar de Almelose defensie doorstond het offensief glansrijk.

Het bleef uiteindelijk bij 0-0, een resultaat dat door Heracles gevierd werd als of het een overwinning was.