Woensdag 8 mei 2024

Heracles Almelo verliest onnodig van FC Utrecht

Geplaatst op 30 november 2013 door   ·   Geen reacties

rosheuvelALMELO – Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Nadat Illias Bel Hassani Heracles op voorsprong zette, zorgden twee treffers van Jens Toornstra na rust er voor dat de bezoekers een 2-1 overwinning behaalden.

Bij Heracles Almelo was er een basisplaats voor Matthew Amoah. en Ilias Bel Hassani. Ook Mike te Wierik was terug van een blessure. De Almeloërs leken het grote belang van het duel met FC Utrecht te beseffen, want een aantal spelers uit de selectie en uit het verleden had plaatsgenomen in het vak van de fanatieke Heracles aanhang, om zo de fans tot extra ondersteuning van de eigen ploeg aan te zetten. Ook in het veld liet Heracles zien dat het er alles aan gelegen was een goed resultaat te behalen. Door fanatiek en gedreven van start te gaan probeerde de ploeg van Jan de Jonge een vroege voorsprong te forceren. Ondanks enkele mogelijkheden, waarvan de beste voor Bryan Linssen, die net naast schoot, bleef het bij veel druk. De beloning kwam er wat later alsnog. Na een schot van Linssen, dat door Robbin Ruiter werd gekeerd, belandde de bal bij Illias Bel Hassani, die hard raak schoot.

Na de openingstreffer verzandde de wedstrijd in een duel met veel strijd, goede bedoelingen, maximale inzet maar weinig concrete kansen. Tien minuten na rust kwam daar verandering in. Nadat scheidsrechter Dennis Higler een handsbal van FC Utrecht onbestraft liet, kon de vrijstaande Jens Toornstra eenvoudig de 1-1 binnen schieten. Daarbij werd de bal van richting veranderd.
Na de gelijkmaker ging Heracles Almelo op zoek naar een nieuwe voorsprong. De Almeloërs domineerden de wedstrijd, maar waren niet in staat het overwicht in grote kansen om te zetten. FC Utrecht liet helemaal niets meer zien, tot de 82e minuut. Opnieuw kwam Toornstra in vrije positie en had daarbij het geluk dat Kwame Quansah uitgleed en andermaal was het raak.

Heracles Almelo bleef strijden voor in elk geval de gelijkmaker, maar slaagde er niet meer in langszij te komen. Daarmee leden de Almeloërs een dure nederlaag in een wedstrijd die het, gezien het spelbeeld, had moeten winnen. De nederlaag maakt niet alleen de achterstand op de middenmoot groter, maar zorgt er ook voor dat de ploegen in de staart van de ranglijst gevaarlijk dichtbij komen.