Heracles bekert verder na overwinning op topklasser

Geplaatst op 27 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

FS7C6490ALMELO – Heracles Almelo heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. Op eigen veld werd de wedstrijd tegen zondagtopklasser Koninklijke HFC met 3-1 gewonnen. Paul Gladon, Tim Breukers en Iliass Bel Hassani waren verantwoordelijk voor de Almelose productie.

Trainer John Stegeman gaf enkele vaste krachten rust in het derde ronde-duel met de amateurs. Zo zaten Wout Droste, Mark-Jan Fledderus en Wout Weghorst op de bank en waren Bram Castro, Ramon Zomer, Thomas Bruns buiten de selectie gelaten. Na een kleine twintig minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Paul Gladon op aangeven van Gonzalo Garcia Garcia de openingstreffer binnenschoot. Niet veel later kwamen de bezoekers uit Haarlem echter verrassend op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door spits Pieter Bas den Hartigh achter doelman Renze Fij gekopt.

Heracles haalde de eerste helft niet haar niveau en ging rusten met een 1-1 tussenstand. In de tweede helft wisten beide ploegen het eerste kwartier vrijwel niks te creëren en de Heraclieden hadden dan ook een afstandsschot van nota bene rechtsback Tim Breukers nodig om wederom op voorsprong te komen. De verdediger schoot hard raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Koninklijke HFC voetbalde zo nu en dan leuk mee, maar wist geen grote kansen te creeren. Vlak voor tijd besliste Iliass Bel Hassani de wedstrijd, door een vrije bal via de muur binnen te schieten: 3-1. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een plekje in de koker van de loting voor de achtste finales.

Heracles Almelo – Koninklijke HFC 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 18. Gladon 1-0, 26. Den Hartigh 1-1, 61. Breukers 2-1, 82. Bel Hassani 3-1
Opstelling Heracles Almelo: Fij; Breukers, Te Wierik, Bosz, Gosens; Garcia, Pelupessy (85. De Kler), Bel Hassani (85. Heerkes); Navratil (85. Gortemaker), Gladon, Darri
Opstelling Koninklijke HFC: Van Rossum; Hols, Opoku, Prijs, Volkert; Castien (81. Van Soest), Verdam, Sam-Sin; Van den Ban, Den Hartigh (70. Beeren), Haarmans (70. Tamerus)