Donderdag 9 mei 2024

Heracles doorbreekt spanning laat

Geplaatst op 30 september 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles heeft vanavond aan haar plicht voldaan door te winnen van De Graafschap. De Almeloërs hadden geen makkelijke avond tegen de degradatiekandidaat uit Doetinchem. Glynor Plet scoorde al na elf minuten met een stiftje, maar de spanning werd pas in blessuretijd doorbroken, toen Luis Pedro, nog maar een minuut in het veld, uit een counter de 2-0 noteerde.

Hoewel Heracles de betere ploeg was en het meest de aanval zocht, kon de formatie van Peter Bosz dat moeilijk uitdrukken in treffers. Al vlot noteerde Plet de 1-0. Met hulp van Nenad Sreckovic, die de bal inleverde, stevende de spits alleen op doelman Yves de Winter af en passeerde hem met een subtiel stiftje. Het leek de opmaat voor een eenvoudige avond voor Heracles, maar daarna stokte het.

Direct na de rust kwamen de Almeloërs zelfs met de schrik vrij, toen Remko Pasveer een grote kans van de doorgebroken Rydell Poepon onschadelijk maakte. Heracles bleef het meest dominant, maar de angst voor de gelijkmaker bleef aanwezig. Zoals in meerdere duels, deed de ploeg ook nu zichzelf tekort. Zo redde Yves de Winter oog in oog met Plet en had Marko Vejinovic pech met zijn schot. De bal kaatste via de binnenkant van de paal terug het veld in. Even later, in een fase waarin De Graafschap tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker was, was Vejinovic nogmaals dichtbij de 2-0, maar verrichtte De Winter een knappe redding.

Heracles hield De Graafschap onnodig in leven, maar de straf was niet hoger dan een nerveus slot. Het Polman Stadion kneep de billen samen, vooral toen Michael de Leeuw de bal uit een niet te missen kans naast schoot. Luis Pedro, nog maar net een minuut in het veld, brak in de blessuretijd met een counter de spanning, waardoor de verdiende zege definitief een feit werd.