Woensdag 8 mei 2024

Heracles en Duisburg delen de punten in Vriezenveen

Geplaatst op 29 augustus 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Op het veld van de zaterdag-eersteklasser DOS’37 OP sportpark Het Midden in Vriezenveen speelden Heracles Almelo en MSV Duisburg in de vooravond in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijk. Beide treffers vielen na rust.

In het eerste bedrijf gebeurde na de aftrap van voormalig Heracles-spits Vincent Vermeij betrekkelijk weinig. Op een riante mogelijkheid voor de nieuwe Heracles-spits Sinan Bakis een uitgelezen mogelijkheid. Hij creëerde de kans zelf, want liet een zieend schot van de voet los, maar doelman Leo Weinkauf redde mirakels. Dat was voor de thee in feite het meest pregnante moment in Vriezenveen.

In de tweede helft zette Heracles een tandje bij en ontstonden er al snel meer kansen dan in heel de eerste helft. De voor Bakis ingevallen Adrian Szöke, en Tim Breukers en Robin Pröpper wisten er aanvankelijk geen raad mee, tot Pröpper zichzelf en het team beloonde voor wat meer Sturm und Drang door een corner tot goal te promoveren.

De aanvalsdrift van de Almeloërs verflauwde vervolgens en mede daardoor wist de derde-divisionist nog langszij te komen. Na slordig balverlies van Silvester van der Water profiteerde Duisburg via Sinan Karweina optimaal: 1-1, ook de eindstand.