Heracles klopt VVV met monsterzege: 7-0

Geplaatst op 2 december 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanavond haar grootste zege ooit in de Eredivisie geboekt. In eigen huis werd VVV Venlo met een alleszeggende 7-0 verslagen. De Almelose club legde de degradatiekandidaat vanaf de eerste minuut het vuur aan de schenen en daar ging de ploeg tot aan de laatste seconde onverminderd mee door.

De toedracht maakte het spektakel dubbel zo bijzonder. Heracles kreeg de afgelopen weken steeds het verwijt te weinig te scoren. En na de teleurstellende 3-1 nederlaag bij Roda JC, liet Peter Bosz zijn ploeg de hele week trainen op aanvallend combinerende varianten. Volgens de oefenmeester was een gebrek aan het creëren van kansen het grootste euvel. Bosz haalde in die stelling volledig zijn gelijk en zag zijn team tegen VVV op wervelende wijze tot een euforische 7-0 zege komen. Heracles was superieur vanaf de aftrap. Dat de Almelose club niet al vroegtijdig startte met het doelpuntenspektakel, was te wijten aan een tweetal onnodige buitenspelsituaties en slordigheidjes in de eindpass. Desalniettemin wekte Heracles op dat moment al sterk de indruk dat de drie punten in Almelo bleven.

Na dertig minuten begon de opmars naar een bijzondere avond, toen een oogstrelende combinatie tussen Lerin Duarte en Kwame Quansah werd binnengewerkt door Glynor Plet. Een drietal minuten voor de rust was het duel feitelijk al beslist na een omhaal van Quansah, maar in de tweede helft klonk de doelpuntentune vrijwel non-stop. Dat begon met aan afstandsschot van de uitstekend spelende Marko Vejinovic, die startte ten koste van Samuel Armenteros, gevolgd door achtereenvolgens Plet, Everton (foto), nogmaals Vejinovic en invaller Armenteros.

De Madrileense ‘oehs’ en ‘ahs’ rolden van de tribune, kort gevolgd door de smeekbede om de magische tien treffers. Hoewel Heracles daar alle kansen voor heeft gehad, vooral in de eerste helft, was 7-0 een van de absolute hoogtepunten van de club sinds de terugkeer in de Eredivisie. Nooit eerder won Heracles met zoveel doelpunten verschil. De monsterzege op VVV was Heracles’ grootste ooit in de Eredivisie.

Heracles Almelo – VVV Venlo 7-0 (2-0)
33. Plet 1-0, 42. Quansah 2-0, 60. Vejinovic 3-0, 69. Plet 4-0, 76. Everton 5-0, 79. Vejinovic 6-0, 82. Armenteros 7-0
Geel: Molhoek, Linssen en Uchebo (VVV Venlo)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah, Overtoom (78. Bruns), Duarte, Vejinovic (80. Douglas), Plet (73. Armenteros), Everton
VVV Venlo: De Vogt, Mei, De Regt, Yoshida, Fleuren, Meeuwis, Maguire, Molhoek (58. Cullen), Musa, Nwofor (69. Uchebo), Linssen (85. Dadda)