Heracles laat onnodig twee punten liggen in Zwolle

Geplaatst op 26 januari 2021 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/ALMELO – Volkomen onnodig gaf Heracles vanavond in Zwolle na rust een 2-0 voorsprong weg. Het werd in de tweede helft 2-2 en het had nog beroerder voor de Almeloërs kunnen aflopen, want Heracles was geen schim meer van het smaakmakende team van de eerste helft.

Vanaf minuut één knalde Heracles erop en dat leidde tot een hele rappe goal van Lucas Schoofs die aan het eind van een razendsnelle uitbraak stond en de 0-1 op de borden bracht. Dat spelletje bleef de ploeg uit Almelo spelen: PEC laten komen, de bal veroveren en razendsnel overschakelen op de counter. Het leidde kort voor het rustsignaal tot een verdubbeling van de voorsprong, met Delano Burgzorg als de man die de goal op zijn naam kreeg.

Na de rust dachten ze bij Heracles dat de buit binnen was, maar PEC gaf zich in de Overijsselse derby nog niet gewonnen en net als afgelopen week bewees good old Reza Ghoochannejhad zijn waarde voor de blauwwit gestreepten. Hij scoorde een dik kwartier voor tijd de 2-2 nadat Virgil Misidjan snel na rust de aansluitingsgoal al had laten aantekenen. Zo zorgde hij ervoor dat de ploeg van John Stegeman (foto), de trainer met een sterk Heracles-verleden, toch nog een punt uit het vuur sleepte.

Beide teams roken drie punten, kregen ook mogelijkheden in een slotfase die meer spannend dan goed was. Het bleef bij 2-2 en dat was ook wel terecht, want beide ploegen wonnen een helft. Heracles had het voor rust al af kunnen maken, maar deed zichzelf na de theepauze door gemakzucht en verslapping schromelijk tekort, wat dus twee punten scheelde.