Heracles legt het bij frivool RKC op alle fronten finaal af

Geplaatst op 21 februari 2021 door   ·   Geen reacties

WAALWIJK/ALMELO – Een armzalig Heracles ging in Waalwijk kansloos met 3-0 onderuit tegen een fris en fruitig RKC. Daar waar de Almeloërs flets oogden en mat speelden, daar dartelde de ploeg van Fred Grim. Meer wilskracht en meer souplesse gaven in het Mandenmakerstadion de doorslag. De nederlaag had zelfs nog groter kunnen uitpakken.

De lange reis naar het diepe Brabant moet de Heraclieden hebben afgemat. Formeel doen ze nog mee op play-offs, maar dat wordt steeds moeilijker en zeker als de ploeg van trainer Frank Wormuth (foto) de competitie op deze wijze uitspeelt. Dan vervlekken zwart en wit tot grijs. Handhaving is zeker, maar meer dan de grauwe middenmoot lijkt er niet meer in te zitten.

Daar moet wel bij worden opgemerkt dat RKC gewoon een goede ploeg heeft en eigenlijk veel te laag op de ranglijst staat. Het is een voetballende ploeg, met als enige valkuil dat het soms te mooi moet en te druistig gaat. Tegen zo’n ploeg kan Heracles zich geen gemakzucht permitteren. Vanmiddag was de ploeg volstrekt kansloos, ondanks vele wissels.

Al vroeg in de wedstrijd bracht Ola John de geel-blauwen op voorsprong, want hij deponeerde de bal al na tien minuten achter doelman Janis Blaswich en tien minuten later stond het al 2-0 toen Lenny Danneels met een poeier van grote afstand de verdubbelaar inzette. Heracles stond erbij en keek ernaar. Na rust scoorde Richard van der Venne de 3-0. Over en uit.

En dan was het nog aan Blaswich te danken dat het daar bij bleef. Alles wat Heracles nog een kwartier er tegenover het dartele RKC tegen in kon brengen waren wissels.