Maandag 20 mei 2024

Heracles pakt punt tegen Eagles na heftige emotieweek

Geplaatst op 23 januari 2022 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In de Overijssels derby speelden Heracles Almelo en Go Ahead Eagles vanmiddag gelijk. Het werd aan de Weezebeeksingel 1-1 en dat recht aan de verhoudingen in het veld. Het was aanvaller Kaj Sierhuis die een kwartier voor rust de ban brak door de openingstreffer te laten aantekenen. In de tweede helft zetten de Eagles uit Deventer een tandje bij en dat leidde tot de gelijkkmaker van Isac Lidberg.

Het was een open wedstrijd, waarin Heracles het initiatief nam, wat opvallend was gezien de hectische gebeurtenissen van afgelopen week in Almelo over wat de affaire Rai Vloet heet te zijn. Uit recente informatie is volgens Heracles-voorzitter Rob Toussaint gebleken dat de spits in zijn eerste lezing loog over het ongeluk waarbij hij onder invloed van drank en drugs een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij een kind kwam te overlijden.

Het was voor Heracles een klap in het gezicht dat Vloet een selectief geheugen bleek te hebben. Op basis van leugens, zo bleek achteraf, maakte hij vorig weekend tegen NEC deel uit van de selectie en viel toen in. Dat gaf veel ophef, ook bij de achterban en in de pers, wat afgelopen week resulteerde in het verwijderen van de aanvaller uit de selectie.

Onder dit gesternte moest de ploeg vanmiddag aan de bak in een derby. Heracles, dat in de onderste regionen van de eredivisie vertoeft, ha sportief gezien resultaat nodig en zo kan dat ene punt van vanmiddag worden beschouw. Sportief gezien een terechte remise, al waren de Almeloërs voor rust sterker, met behoorlijke kansen op meer goals, maar na rust ontstond er meer evenwicht.