Heracles thuis met tien spelers voorbij Helmond Sport

Geplaatst op 23 september 2022 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In het eigen stadion heeft Heracles Almelo vanavond met 2-0 gewonnen van Helmond Sport. Dat lijkt gezien de posities op de ranglijst niet meer dan logisch, maar daar stond tegenover dat de ploeg van trainer John Lamers  een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde  door een zeldzaam curieus-domme actie van stand-in-spits Anas Ouahim, wat hem direct rood opleverde.

Bij rust stond het scorebord nog op dubbelblank, maar kort op weg in de tweede helft brak Lucas Schoofs de ban. Kort voor tijd bepaalde Nankishi eindstand op 2-0.  En daarmee bleven de Heraclieden schadevrij. Helmond Sport probeerde meer en meer het numerieke overwicht in goals om te zettten, maar het bleef tot het te pover wat de Brabanders lieten zien.

De kansen waren er wel degelijk voor Heracles, om een grotere overwinning te boeken, want de ploeg van Erve Asito speelde wel dominant, maar niet efficiënt. Nikolai Laursen kreeg mogelijkheden, maar benutte die niet.

Het duurde tot kort na rust tot Heracles op de dik verdiende voorsprong realiseerde, maar het bleef oppassen, ook doordat Helmond Sport wel meer risico moest nemen in pogingen gelijk te maken. Dat gebeurde onder meer met schoten van afstand, ook doordat Heracles de boel achter goed voor elkaar had. Toen het kort voor tijd 2-0 werd door Nankish was het pleit beslecht.