Heracles verliest in de zon onder vriespunt van Willem II

Geplaatst op 26 augustus 2018 door   ·   2 Reacties

ALMELO – In een dramatische wedstrijd verloor Heracles vanmiddag met grote cijfers van Willem II. Het werd in Tilburg afgetekend 5-0. Bij rust stond het al 3-0 voor de tricolores.

Hoewel de zon scheen vroor het de ploeg van trainer Frank Wormuth voor de pauze al op de emmer en na rust zakten zijn spelers door het spreekwoordelijke ijs. Het zal de supporters uit Almelo koud om het hart zijn geworden bij deze ijzingwekkende vertoning.

Willem II hoefde niet eens diep te gaan en toonde zich geen geweldige ploeg, maar wel de minst slechte, en de meest effectieve, want Donis Avdijaj zorgde binnen het uur half uur voor 2-0, door met een bekeken schuiver voor 1-0 te zorgen en een blunder van de Amelose doelman Janis Blaswich af te straffen: 2-0. De keeper van Heracles was sowieso onzeker, mogelijk omdat hij toch nog last van een blessure ondervond, zelfs bij terugspeelballen.

Goaltjesdief
Het was goaltjesdief Fran Sol die in de 35-ste minuut de wedstrijd met een schone kopbal al min of meer besliste. Hij zou na de thee nog twee keer scoren, waarvan één keer uit een strafschop na een ovetreding van Sebastiaan Merkel. En het ijskoude Heracles kon er amper iets tegenover stellen.

Martelgang
Het werd een martelgang, zeker toen scheidrechter Perez ook nog vier minuten verlengde. De wedstrijd was lang voor het einde al klaar.

AZ voor de boeg
Er is met, volgende week zondag, AZ voor de boeg werk aan de winkel in Almelo. Het punt tegen Ajax was mooi, de winst op ADO ook, al camoufleerden de doelpunten toen al het positief gezegd matige spel van de zwartwitten, maar na het hotseknotsenijsschotsenvoetbal van vanmiddag is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren.

Willem II-Heracles 5-0 (3-0)
Scoreverloop: 25 Avdijaj 1-0, 29 Avdijaj 2-0, 33 Sol 3-0, 51 Sol 4-0, 69 Sol 5-0.
Opstelling Heracles: Blaswich, Droste, Sama, Pröpper, Van Hintum (64 Czyborra), Van Nieff, Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau (75 Vermeij), Peterson (46 Van der Water)
Opstelling Willem II: Wellenreuther, Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios, Llonch (68 Lieftink), Akkaynak (75 Saddiki), Crowley, Özbiliz (75 Croux), Sol, Avdijaj
Arbiter: Pérez
Geel: Droste (Heracles), Avdijaj en Llonch (Willem II)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer