Donderdag 9 mei 2024

Heracles wint dankzij één treffer van zwak Groningen

Geplaatst op 30 januari 2021 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Dankzij een goede eerste helft won Heracles vanmiddag thuis van Groningen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel halverwege die eerste helft toen Delano Burgzorg de score openbrak. Heracles liet tegen een armzalig spelende tegenstander vele mogelijkheden onbenut om de score op te voeren. En won, net als in de heenwedstrijd, met 1-0.

De tweee helft had in Almelo net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. Ook toen kreeg Heracles kansen, maar er rustte geen zegen op. Groningen ontwikkelde noodgedwongen wel steeds meer druk, maar bleef ver verwijderd van een redelijk niveau. De kansen die de bezoekers, met in hun midden ex-Heraclied Mike te Wierik, toch kregen wisten ze om zeep te helpen of ze stuitten op de Almelose doelman Janus Blaswich.

Prima keeper
Op de zege van Heracles viel weinig af te dingen, alleen dus dat er meer kansen hadden moeten worden omgezet in goals, maar zoals Heracles met Blaswich een prima keeper heeft, zo heeft Groningen met Sergio Padt een betrouwbare sluitpost.

Weer matchwinner
Aldus werd Burgzorg, net als vorige week in en tegen Heerenveen, ook vandaag de matchwinner. Naarmate het einde van de wedstrijd drong Groningen wel meer aan, ook met meer mensen in de aanval, maar het bleek te weinig en te laat. De 2-0 was ook toen waarschijnlijker dan de 1-1, maar het bleef bij een verdiende 1-0.