Woensdag 8 mei 2024

Heraclied Brahim Darri trefzeker bij debuut Jong Oranje

Geplaatst op 29 mei 2015 door   ·   Geen reacties

Brahim Darri 2015-05-17 Heracles - Go Ahead Eagles (261)TOULON – Brahim Darri heeft vrijdagavond zijn debuut bij Jong Oranje opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller van Heracles Almelo speelde met het nationale jeugdteam op het prestigieuze Espoirs-toernooi in Frankrijk tegen de Verenigde Station (3-1 verlies) en bracht zijn ploeg met een afstandsschot op voorsprong.

Darri werd door bondscoach Remy Reijnierse opgeroepen omdat veel spelers moesten afzeggen vanwege de play-offs. In het eerste duel tegen Costa Rica (3-2 winst) bleef de Heraclied nog negentig minuten op de bank, in het tweede groepsduel tegen de VS begon hij echter in de basis. Na tien minuten opende de aanvaller met Marokkaans bloed al de score, al had hij daar wel de hulp van de Amerikaanse keeper voor nodig. Zijn afstandsschot van net buiten het zestienmetergebied leek houdbaar, maar de doelman kon zijn handen niet genoeg achter de bal krijgen. De wedstrijd werd echter alsnog met 3-1 verloren.

Darri kwam in de winterstop over van het beloftenelftal van Vitesse en scoorde direct bij zijn debuut voor Heracles. Begin februari was hij in het uitduel tegen AZ (2-1) tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. De rappe rechtsbuiten ontpopte zich in Almelo vervolgens tot publiekslieveling en werd zodoende opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Darri kwam eerder uit voor Nederland -18, Nederland -19 en het Nederlands Beloftenelftal.