Heracles wint met moeite bekerpot bij amateurs ASVH

Geplaatst op 26 oktober 2021 door   ·   Geen reacties

HENDRIK IDO AMBACHT/ALMELO – Het was met moeite en fortuin dat Heracles Almelo vanavond de bekerwedstrijd van de amateurs (tweededivisionist) ASWH met 1-3 won. Dat gebeurde dankzij Rai Vloet, die afgelopen weekend spraak maakte door het missen van een panenka-strafschop, maar nu twee keer regulier scoorde.

Heracles had het niet echt, acht dat het in een lage frequentie ook wel goed zou komen. Bij rust stond er 0-1 op de borden. Het was duidelijk dat de Almeloërs het beste van het spel hadden, maar overtuigend was het allemaal niet. Uiteindelijk was het toch Vloet de die na dik een half uur op aangeven van Ismail Azzaoui de ban brak (0-1), maar het spel was nog steeds niet geweldig.

De beste kansen waren wél voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, vooral met schoten van afstand, waarbij Noah Fadiga de kwaliteit van de lat testte. Het werd dik vijf minuten na rust zelfs 1-1 en er kunnen in bekerwedstrijden gekke dingen gebeuren. Zoiets hing nu ook in de lucht, want Luuk Admiraal maakte de 1-1.

Het werd zowaar nog een wedstrijd met thrillerkenmerken. Toch zou de eredivisionist uit Almelo aan het langste eind trekkken. Na de bevrijdende tweede treffer die veelzeggend door Peter Verhoef van ASVH werd gemaakt, een eigen doelpunt dus, waarna Heracles zoveel ruimte kreeg dat het in blessuretijd ook nog 1-3 werd, weer door Vloet.