Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Kuwas

Geplaatst op 24 september 2018 door   ·   1 Reactie

Vrijdagavond weer vier doelpunten gezien bij Heracles. Gaat goed daar met de Duitse invasie. Toch nog even een prangende opmerking. Toen bij aanvang de elf zich in de stromende regen presenteerden, miste ik mijn favoriete speler Brandley Kuwas. Geblesseerd? Nee dus, mijn opstellings-A4tje meldde dat hij wisselspeler was.
Hé, dacht ik verbaasd.
Jammer, dacht ik.
Waarom, dacht ik.
De man was vorig seizoenen weliswaar af en toe een wedstrijdje behoorlijk afwezig, maar vaak ook was hij beslissend met een doelpunt uit een schot of uit een fraaie vrije schop of met een assist of met een opening naar de man die de assist gaf. Hij werd zelfs door topclubs begeerd, zei men altijd. Kwestie van tijd of Heracles zou een paar miljoen rijker zijn door een eclatante verkoop van de Curaçaose international.

Kuwas is een leuke voetballer om te observeren. Ik doe dat altijd graag. Hij speelt zoals hij is, op z’n Caribisch. Doe je ogen dicht en je ziet hem tussen dichtbij elkaar staande cactussen of een rijtje palmbomen door dribbelen op het ritme van een calypso.
Waarom, dacht ik. Zou hij een beetje lui zijn op de training? Past z’n Caribische stijl van voetballen niet bij de stringente, starre, ietwat afstandelijke, zakelijke stijl van de typische Duitser? Of heeft Frank Wormuth, de nieuwe chef-trainer een ander probleem met de voormalige crack van de zwartwitten? Misschien zegt  Kuwas “du” ipv “Sie” tegen hem. Zou het dat zijn? Zo niet, wat was het dan?

Gelukkig viel hij op tijd in om nog van betekenis te kunnen zijn tegen het volstrekt ondermaatse De Graafschap. Het spel van de Achterhoekse bijeengeraapte verzameling eerste divisiespelers deed zeer aan de ogen. Kuwas viel dus in. Ik voelde dat hij zocht naar een doelpunt. Het lukte. Hij was actief en scoorde ook nog. Nu maar hopen voor hem en voor zijn fans (en wellicht ook voor de penningmeester van Heracles) dat hij snel terugkeert in de basis.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Over Kuwas hoeft niemand zich druk te maken. Vanavond kan hij met ‘ de 2e lichting’ het tegen Fc Den Bosch laten zien. Bovendien is Van de Water enkele weken uit de roulatie en kan de trainer niet om hem heen. Is wat, Heracles met de 2e lichting in een serieuze wedstrijd om de KNVB beker tegen een KKC club! De trainer durft! Als Heracles op zijn snuffert gaat zijn de rapen gaar. Voor de tegenstander een reden temeer om er ‘ gestrekt’ in te gaan. Nu mogen Kuwas en Osman laten zien dat zij het verschil kunnen maken.
Archief