PEC Zwolle verwoest bekerdroom Heracles

Geplaatst op 30 januari 2013 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE –  Heracles Almelo is woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi gestrand. De verliezend finalist van vorig seizoen, die een uitstapje naar de Rotterdamse Kuip ook dit seizoen ambieerde, ging met 3-2 ten onder bij PEC Zwolle. Lang had de Almelose ploeg het beste van het spel, maar de Zwollenaren profiteerden dankbaar van het matige verdedigingswerk van Heracles.

De bekerfinalist van vorig seizoen onderging in de hoofdstad van de provincie de tweede mokerslag in een week.  Nadat PSV het matige verdedigingswerk van Heracles afgelopen zaterdag bestrafte met een 5-1 nederlaag, lag het euvel dat leidde tot de bekeruitschakeling in dezelfde linie. Heracles creeerde in de eerste helft de meeste kansen en had afstand moeten nemen, maar na de vroege openingstreffer van Marko Vejinovic kwam PEC Zwolle door twee fouten langszij. Eerst liet de ongedekte Arne Slot doelman Remko Pasveer volstrekt kansloos, waarna Fred Benson op slag van rust, door te laat anticiperen van de Almelose defensie, de Zwollenaren op voorsprong bracht.

In de tweede helft leek Heracles aanvankelijk ondaadkrachtiger dan in de eerste helft, maar na de 3-1 van Jesper Drost rechtte de ploeg alsnog de rug. Dat leverde 25 minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Everton op. In de slotfase stelde Heracles alles in het werk een verlenging uit het vuur te slepen. Ninos Gouriye, wiens zuivere treffer in de eerste helft werd afgevlagd, kreeg de beste kans. Hij controleerde knap uit een lange pass, maar kreeg van doelman Diederik Boer te weinig ruimte om Heracles opnieuw in het zadel te helpen. PEC Zwolle, dat in blessuretijd nog verder uit had kunnen lopen, verwoestte de bekerdroom van Heracles daardoor alsnog.

PEC Zwolle – Heracles Almelo (2-1)
Scoreverloop: 9. Vejinovic 0-1, 15. Slot 1-1, 44. Benson 2-1, 58. Dorst 3-1, 66. Everton 3-2
Scheidsrechter: Bossen
Geel: Mohktar (PEC Zwolle) Vujicevic (Heracles Almelo)
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Gravenbeek (79. Saymak), Slot (68. Narsingh), Drost; Pluim, Benson (67. Avdic), Mohktar
Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Dorda, Quansah, Vejinovic, Duarte; Gouriye, Castillion (46. Vujicevic), Everton

Foto: Heracles Almelo-spelers Ninos Gouriye, Kwame Quansah en Lerin Duarte lopen teleurgesteld van het veld na de nederlaag tegen PEC Zwolle (Bron: Ron Jonker).