Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

PSV-Heracles Almelo 4-0 (2-0) – Analyse door Martijn van Beeten

Geplaatst op 4 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik heb gisteren een kansloos Heracles gezien. Zoals Peter Bosz na de wedstrijd zei: “Ik wist het al na één seconde spelen.” De tactiek van Heracles werkte averechts. De situatie die Heracles wilde creëren, met een man meer op het middenveld, pakte niet goed uit.

Zoals ik al zei, was het spelbeeld al gauw duidelijk. Heracles’ tactiek kwam niet uit de verf. Er werd alleen op de eigen helft gespeeld. PSV liet Heracles nog opbouwen, maar zodra de bal het middenveld bereikte zette de Eindhovenaren druk en leed Heracles direct balverlies. Vervolgens kozen de Heraclieden vaak voor een lange bal, maar dat pakte ook niet goed uit.

Je kunt je afvragen of het spel van Heracles zinvol is. Je wilt beter zijn dan de tegenstander, maar dat ben je niet.
Aan de andere kant is het enigszins begrijpelijk dat Heracles vasthoudt aan haar eigen spel. Zeker voor de rest van het seizoen. Het is in ieder geval duidelijk dat deze manier van spelen niet werkt tegen PSV. Trainer Dick Advocaat koos voor drie razendsnelle aanvallers en dit leverde de thuisclub erg veel kansen op. Heracles mag na afloop van geluk spreken dat het máár 4-0 is geworden.

Het is dus moeilijk om de schuld bij iemand neer te leggen. De keuze van de trainer had op twee manieren kunnen uitpakken. Helaas voor de Almeloërs pakte het verkeerd uit. We moeten niet vergeten dat Heracles met dit spel zeven wedstrijden ongeslagen was. Toch moet de staf zich afvragen of het verstandig is om met drie verdedigers te spelen tegen PSV. Een ploeg die erom bekend staat dat zij fantastisch kunnen voetballen als ze de ruimte krijgen.

Gelukkig heb ik dus kunnen genieten van een goed spelend PSV. Met een nog beter spelende Atiba Hutchinson. Hij verving Mark van Bommel gisteren en dat deed hij goed, iets wat niet had verwacht. Aan de andere kant, bij de uitclub, kwamen verwachtingen juist niet uit. Spelers als Thomas Bruns en Ninos Gouriye hebben gisteren niets laten zien. Dat vind ik jammer omdat ik veel lovende verhalen over de spelers heb gehoord. Misschien hebben zij nog niet de kracht om op dit niveau het verschil te maken. Helaas viel het niet op dat de mannen niet in de wedstrijd zaten, dat gold namelijk bijna voor iedereen aan de kant van Heracles. Alleen doelman Remco Pasveer verdient een ruim voldoende. Hij heeft zijn ploeg gered van een afschuwelijke nederlaag die zou doen herinneren aan PSV-Feyenoord vorig jaar.’

PSV-Heracles Almelo 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 19. Mertens (1-0), 36. Narsingh (2-0), 74. Strootman (3-0), 81. Matavs (4-0)

Geel: Rienstra, Pasveer (Heracles Almelo)
Rood: Quansah (2x geel) (Heracles Almelo)
Toeschouwers: 33.00

Amusementswaarde: 8.
Sterren: geen
Man of the match: Huthcinson

Opstelling PSV: Waterman, Manolev, Derijck, Marcelo, Willems (76. Bouma), Hutchinson, Wijnaldum, Strootman, Narsingh, Lens (27. Matavs), Mertens.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda, Bruns (64. Vejinovic), Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (74. Pedro), Armenteros, Everton (46. Castillion).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief