Zondag 14 april 2024
Twentesport

Twenterander Stegeman op podium damtoernooi Verona

Geplaatst op 16 maart 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR/VERONA – In een sterk bezet damtoernooi heeft voormalig voorzitter Bart Stegeman van de Westerhaarse damclub Witte van Moort het podium weten te bereiken. Het tweedaagse toernooi vond voor de 27ste keer plaats met bijna alle Italiaanse toppers plus een Mongoolse een Afrikaanse delegatie en dus een Nederlands afvaardiging.  Het was voor Stegeman de tweede keer dat hij meedeed in Verona, nadat hij in 2017 de titel voor zich opeiste was het dit jaar, gezien het sterke deelnemersveld al knap als hij op het podium eindigde.

Op de tweede dag werd Stegeman gekoppeld aan de huidige Italiaanse kampioen Alessio Scaggiante, twee jaar geleden nog Europees kampioen onder de 27 jaar. Om onnodig risico te vermijden werd het spel vlak gehouden, met een simpele remise tot gevolg.

De voorlaatste ronde was er weer kans op een overwinning tegen de sterke italiaanse Junior Pitzalis, alhoewel een zeer voordelige stand op het bord werd getoverd zat de geplande oppositie tegen en moest Stegeman berusten in remise. Met nog een ronde te gaan stond Stegeman op een zevende plek met een ietwat slechtere tegenstander rating dan een paar andere spelers op zeven punten. Hierdoor moest er gewonnen worden in van de koploper Marcel Monteba, oud NK Junioren finalist, en sterke dammer met op zijn palmares al een paar internationale toernooien.

Binnen een paar zetten werd er een spannende stand op het bord getoverd, waar onduidelijk was wie er nu echt beter stond, Monteba bracht een mooie damdreiging in het spel die gecounterd werd door Stegeman met een mooie afvang, Monteba zag een positionele finesse over het hoofd en nam toch de combinatie. De stand die echter overbleef gaf zeer grote winstkansen voor Stegeman, alhoewel de klok de druk verhoogde, werkte Stegeman de partij vakkundig af, wat hem uiteindelijk  op het podium bracht. Dat podium werd gecomplementeerd door Daniele Bertè op de tweede plek en Alessio Scaggiante met het goud als winnaar.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief