Rachel Klamer wint voor de derde keer op rij Triathlon Alanya

Geplaatst op 2 november 2011 door   ·   Geen reacties

ALANYA – In Turkije heeft triatlete Rachel Klamer voor de derde keer op rij de Alanya ITU Triathlon Premium European Cup gewonnen. Op een vernieuwd parcours ten opzichte van de voorgaande edities wist de 20-jarige triatlete uit Denekamp het verschil te maken tijdens het looponderdeel. Klamer, die een nominatie voor de Olympische Spelen van Londen op zak heeft, won in 2.00:42 uur. Daarmee bleef ze de Russin Irina Abysova ruim veertig seconden voor. Yuliya Yelistratova (Oekraïne) finishte een halve minuut na Abysova als derde.

Klamer (archieffoto) boekte in haar laatste wedstrijd van het seizoen haar tweede overwinning van het jaar. Begin juli won ze ook al de Holten ITU Triathlon Premium European Cup, min of meer een thuiswedstrijd voor de Twentse atlete. Met een tiende en een elfde plaats in de World Championship triathlons van Madrid en Yokohama voldeed Klamer dit jaar tot twee keer toe aan de eis om een Olympische nominatie af te dwingen.