Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Wie zit er te wachten op weer een column?

Geplaatst op 2 maart 2016 door   ·   Geen reacties

Chris Walraven - 375 - 254Ik ben door Han Pape gevraagd een column te verzorgen op de site van TwenteSport.com, die onderdeel is van de nieuws- en opiniekrant de Roskam die (in elk geval voorlopig) alleen digitaal verschijnt.

Ik moet zeggen dat ik mij best wat vereerd voelde toen dat verzoek binnenkwam. Aangezien ik ook raadslid ben in de gemeente Twenterand zal ik wel wat beperkt zijn in de keuze van de onderwerpen en daarover heb ik uiteraard met Han gesproken. Tot mijn verbazing vroeg hij mij specifiek te schrijven over de sport in Twente, in de breedst mogelijke zin, een onderwerp waarbij ik niet makkelijk in conflict zou komen met mijn raadslidmaatschap.

Dat was voor mij toch best wat verrassend, want in die richting had ik zeker niet zitten denken. Ik ben weliswaar gek op sport en zie heel veel, maar wel vrijwel altijd vanuit mijn luie stoel, zittend voor een groot beeldscherm. Dat mag je niet echt sportief noemen, toch?

Ik schrijf regelmatig een blog over de politiek in Twenterand en dan weid ik uit over zaken die zich daar voordoen. Niet gebonden aan een maximaal aantal woorden en geen deadline. Het schrijven van een column is echter iets heel anders en ik heb aangegeven dat het maar zeer de vraag was of ik hiervoor wel geschikt zou zijn. Iets zeggen in maximaal 450 woorden dat ook nog eens onderhoudend moet zijn vergt echt een heel andere discipline.

Ik heb een paar proefcolumns geschreven en ik moet zeggen dat het mij best makkelijk afgaat. Ik schijf een concept column binnen zo’n vijftien minuten, nadat ik het onderwerp heb bepaald. Daarna volgen er enige aanpassingen, maar dat is het dan. Tot nog toe is voor mij het kiezen van een onderwerp het lastigste van het schrijven van een column. Of mensen zitten te wachten op columns van mij, dat denk ik niet, maar ik hoop natuurlijk wel dat deze gelezen worden en of men ze leuk vindt is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

Ik heb dus besloten een poging te gaan wagen en u zult dus binnenkort mijn columns voorbij zien komen, over de sport in en rond Twente. Het is een leuke uitdaging en uitdagingen ben ik nog nooit in mijn leven uit de weg gegaan. Dus aan de slag en wat heb ik te verliezen? Ik ga het gewoon proberen en verder zien we het wel.

Chris Walraven

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief