Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Gestopt met TwenteSport.com

Geplaatst op 20 januari 2015 door   ·   2 Reacties

Geen zorgen, TwenteSport.com gaat gewoon door, maar dan met een andere bezetting en een andere eigenaar. Maar we vinden dat we onze trouwe bezoekers even moeten laten weten dat er iets veranderd is.
We begonnen op 22 september 2007 met TwenteSport.com, Eddy van der Ley, Wim Neeskens en ondergetekende. We wilden een regionale, onafhankelijke sportwebsite produceren, wilden sportjournalistiek naar Engelse voorbeelden, bedrijven via een website. Aanvankelijk was het de bedoeling om allerhande verhalen, anekdotes en andere wetenswaardigheden uit de Twentse topsportwereld te verzamelen voor deze website, maar met name wijlen Wim ‘de beul van Borne’ Neeskens vond dat we ook volop nieuws moesten gaan melden. Hij overtuigde ons, we gingen het doen, maar dan heb je wel ineens een andere invalshoek. We kozen ervoor en gingen ervoor. Het bleek inderdaad aan te slaan, ook bij adverteerders. In het begin was er volop animo van zakenlui om bij ons te adverteren. Later echter ging dat door de economische crisis minder soepel. We hadden het als mini-organisatie moeilijk, maar hielden het hoofd – ietwat spartelend – nog net boven water. Intussen bereikten we in sommigen maanden 75000 unieke bezoekers, waarvan velen meer dan eens per dag de website bezochten. Qua hits zit je dan in de buurt van een miljoen per maand. Dat was prettig en stimulerend.

Wim overleed vorig jaar, Eddy kreeg steeds meer andere druktes in de journalistiek en aanpalende disciplines, ikzelf ook en  ik wilde intussen graag eens stoppen met de actuele journalistiek. Ik prefereer andere klussen – ietwat langzamer- zoals het jubileumboek van FC Twente, columns en dergelijke en mag ook graag meehelpen met het organiseren van allerhande evenementjes. We deden TwenteSport over aan weekblad De Roskam dat met goede moed doorgaat en wellicht ook met nieuwe impulsen.

Graag bedank ik – mede namens Eddy – onze webmasters Igor en sinds een jaar of vier Webton en dan speciaal Ton, Dennis en Kevin. De (ex-)columnisten die elke week op hun eigen dag een statement of ander hersenspinsel de wereld in slingerden, waarbij ik opmerk dat Karen Eshuis (op dinsdag) en Peter Bonder (op donderdag) er van meet af aan bij waren (Karen is overigens thans ook gestopt), de heren van het voetbalpanel die wekelijks hun deskundige oordeel gaven over de wedstrijden in de eredivisie, top- en hoofdklasse. Zij allen die ik hier noem en bedoel, deden dat gratis voor niks pro deo. Hulde! Dank!
Ook perschefs, pr-mensen van verengingen, ploegen, individuele topsporters et cetera: hartelijk dank voor de hulp en tips.
En tot slot de bezoekers van TwenteSport,com en de medewerkers die samen met ons voor de dagelijkse berichten en foto’s zorgden. Grote dank.

De Roskam wensen we veel succes en inspiratie toe en onze vaste medewerkers van de laatste jaren, die nu met De Roskam verder gaan: heel veel succes en een goede samenwerking gewenst.

Gijs Eijsink

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Gerard Kokhuis says:

    Geachte redactie, beste Gijs, in alle stilte een overname! Het is geen vijandige overname zoals dat in het bedrijfsleven wel eens het geval is. Zeg maar een fluwelen overname, hoewel dat niet altijd in jouw straatje paste. Je was allert, strak, onpartijdig en soms streng zoals een goede journalist behoort te zijn. Dank voor alle tijd, initiatieven, werklust en onderhoudende teksten. Ook ik was een regelmatIge bezoeker van jullie TwenteSport.com .Niet getreurd, we zien elkaar binnenkort!!! Gerard Kokhuis

  2. Hans van den Berg says:

    Complimenten voor de professionale uitstraling die TwenteSport.com altijd is geweest. Ik hoop wel dat de Roskam het regionale karrakter zal handhaven.
    Peter Bonder, Jan Medendorp, Eddy van der Ley,Gijs Eijsink: jullie hebben je sporen in de journalistiek allang verdiend. Met Twentesport.com een nieuwe weg ingeslagen, waarbij je ons als volgers veel plezier hebt gedaan. Bedankt!
Archief