Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Kom op, zeg!

Geplaatst op 24 juni 2014 door   ·   11 Reacties

Het land was in rep en roer, alle media met inbegrip van het NOS journaal besteedden er aandacht aan: de zware blessure van Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma en steunpilaar van Oranje moet het naderende WK in Brazilië missen. Optimisme over de kansen van de vice-wereldkampioen van 2010 was er toch al niet. En het afhaken van Strootman heette de genadeklap te zijn.

Wat een onzin, wat een flauwekul, zo was mijn eerste reactie. Natuurlijk is hij een goede speler maar kom op zeg: Ook zonder Strootman kunnen WE toch een aardig balletje trappen. Zulke blessures, hoe naar ook voor de betrokken speler zelf, kunnen ook tot iets verrassends leiden. Ik neem u mee terug naar 1974. Rinus Michels had het duo Rinus Israel/Pleun Strik als centrale defensie in zijn gedachten. Vlak voor het toernooi in Duitsland begon raakte Strik geblesseerd en moest afhaken. Paniek? Nee hoor, Michels kwam met een opzienbarende zet: middenvelder Arie Haan en de jonge Wim Rijsbergen werden aan elkaar gekoppeld. Een nieuw centraal duo was geboren en… Oranje werd tweede, vooral door het goede spel van Haan en Rijsbergen.

Louis van Gaal is van dezelfde grootheid als Rinus Michels en zal zonder twijfel ook iets geniaals bedenken. Ondanks alle kritiek deed de bondscoach met 5-3-2. Tegen de Hollandse school in en wereldkampioen Spanje werd weg gevaagd.

Hoe het verder afloopt, wat mij betreft kan dit WK voor Oranje al niet meer stuk en dat ondanks de afwezigheid van Kevin Strootman.

Delen is sportief

Reacties (11)

 1. Geurt says:

  Er is nog nooit een ploeg kampioen geworden zonder te voetballen, dus het zal binnenkort wel – terecht – over en sluiten zijn. Oranje laat niks zien. Armoe. Niet-om-aan-te-gluren. Zelfs Iran heeft een veel betere spelopvatting. Gaap.

 2. jos says:

  He Geurtje dit is je kans, stop nu , met het overal tegen aan te trappen.Laat toch iedereen zijn mening geven. Ik lees alleen maar negatieve bericht geving. Als jij vanaf NU niet meer reageert weet iedereen dat Geurtje het er niet mee eens is , maar het voor zich houdt. Succes kerel!

  • Geurt says:

   Natuurlijk mag Te Napels hier ook vertellen hoe hij er tegenaan kijkt, alles kan maar, en ik ben het er niet mee eens en geen Jos die me zegt dat ik van dat recht geen gebruik ga maken. Dus; Oranje voetbalt niet.

 3. Jeroen says:

  Geurtje de begrijpt er geen bal van kerel. Oranje voeltbalt niet omdat ze veel te weinig echt goede voetballers heeft muv Robben, Van Persie en Snijder die nu nog op 80% speelt. Kortom Louis roeit met de riemen die hij heeft en haalt het maximale resultaat. Niet met oogstrelend voetbal, maar met resultaat. Niet dat we in de polonaise de winst moeten bejubelen, maar tel vooral (met deze selectie) je zegeningen. Zuurpruimen hebben we genoeg in dit land! Als wij “op zijn Italiaans” de hoofdprijs winnen heeft niemand er meer over hoe het gerealiseerd is, maar staat de bokaal te pronken in de prijzenkast. Nederlanders we hebben hier veel teveel zuurpruimen en azijnzeikers rondlopen.

  • Geurt says:

   Als ik in een 5 sterren restaurant zit te vreten neem ik ook geen genoegen met een bord lauwe, ongezouten patat en een geblakerde frikadel, alleen omdat ik wacht op die overheerlijke choco-pudding met een berg slagroom als toetje. Maar goed, een kinderhand is alweer snel gevuld. Pas op dat je de lat van het eindresultaat niet te hoog legt, makker. Toernooien beginnen pas in de kwartfinale, je weet zelf.

 4. jos says:

  Vreten???? Onzin Geurtje, je kunt ook genieten van wat er op tafel staat,en als toetje Robben

  • Kees says:

   Ach Jos, neem Geurt niet zo nauw. Hij leeft waarschijnlijk in een soort dromenland. Niet voor niets sluit hij zijn berichtjes steeds af met “Gaap” Dat hij hardop droomt bewijst zijn laatste berichtje wel. Want alleen in dromen serveren ze patat met een frikadel in een 5 sterren restaurant. In de echte wereld ga je daarvoor naar een snackbar.

   • Geurt says:

    Dat is beeldspraak, mijn waarde. Hoeveel…stijlfiguren ken je nog meer niet ? Jammer dat er zoveel fastfood-figuren reaguren, komt het toch al niet torenhoge niveau beslist niet ten goede. Juichen !

    • kees says:

     Hij juicht! Een teken dat ie is ontwaakt. Net op tijd voor de achtste finale van Nederland. Dat wordt genieten Geurt. Als zelfs jij al juicht….

 5. Jeroen says:

  Als je met een beeldspraak je gelijk wil halen Geurtje moet je wel de feiten goed op papier zetten! Het Nederland elftal is geen 5 sterren restaurant maar feitelijk een 2 sterren team op het wereldvoetbaltoneel. Je mag dus blij zijn met een (Bretons)gehaktbal, een toefje overheerlijke aardappelpuree en als toetje een Depayijsje, dat alles voor noet geen € 15 !

 6. Geurt says:

  Het 5 sterrenrestaurant is het podium, het WK. Dat Oranje een zure suikermat uit de vakken van de Aldi is, dat weet ik ook wel. Als je er maar even van likt vallen je smaakpapillen achter malkaar dood neer. Het enig geldende excuus voor dit wanstaltige catenaccio is inderdaad die cup mee terug nemen. Maar dat gaat echt niet gebeuren, euforisten.
Archief