Maandag 22 april 2024
Twentesport

Beslissingsduel Achilles’12-Purmersteijn om plek in hoofdklasse

Geplaatst op 15 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ZEIST – Achilles’12 kan via een zijdeurtje alsnog naar de hoofdklasse promoveren.  Het zou een voetbalverhaal opleveren dat zelden geschreven wordt.  De club eindigde onderin de eerste klasse, had zich door de eerste periodetitel al wel voor de nacompetitie geplaatst, werd daarin uiteindelijk uitgeschakeld, maar kreeg een nieuwe kans door de perikelen rond RBC.

Het is inmiddels duidelijk dat de Roosendalers de eventuele positie in de hoofdklasse niet gaat bezetten. De failliete profclub houdt waarschijnlijk op te bestaan. Daardoor is de wedstrijd van zondag tussen Achilles’12 en Purmersteijn beslissend voor promotie naar de hoofdklasse. Beide ploegen wonnen afgelopen weekend de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Achilles klopte in Hattem het Assense Achilles 1894 (3-2) en Purmersteijn won van Excelsior’20.

Waar de wedstrijd gespeeld wordt is nog onduidelijk. Beide clubs hebben al tal van velden voorgedragen, maar de meeste clubs hebben hun hoofdterrein al gesloten. Er zit nog een kans in dat het KNVB-centrum in Zeist de locatie gaat worden voor het beslissende promotieduel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief