Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Deto – Drachtster Boys 1-1 (1-0) – Analyse door Erwin Nieland

Geplaatst op 10 december 2011 door   ·   11 Reacties

Ik heb de eerste helft genoten van Deto, de tweede helft juist totaal niet. Het verschil was ook duidelijk zichtbaar. Het is altijd lastig te spelen tegen de onderste op de ranglijst. In principe heb je niets te winnen en alleen wat te verliezen. De eerste helft zette Deto veel druk naar voren en werd Drachtster Boys in de verdediging gedrongen.  Deto hield dat spelletje ruim dertig minuten vol, daarna werd het wat minder. Het was echt spel met de intentie te voetballen, korte combinaties en crosspasses naar de zijkanten. Er was veel duidelijkheid en herkenbare spelpatronen in het spel van Deto. De ploeg speelde echt met de intentie Drachtster Boys over de knie te leggen. In de zeventiende minuut kwam Deto ook op voorsprong. Gezien de agressieve manier van spelen was het ook niet vreemd dat het vervolgens wat minder werd.

De tweede helft was het allemaal juist andersom. De intentie was nog wel aanwezig bij Deto, maar de uitvoering was niet meer zoals voor rust. De spelers waren telkens een stapje te laat. Je zag ook dat  spelers voor zichzelf gingen voetballen en de individuele actie kozen boven de combinatie. Het was Drachtster Boys dat de beste kansen kreeg. Ik denk dat Deto achteraf blij mag zijn dat het nog een punt over hield aan het duel. Zo goed als de ploeg de eerste helft speelde, zo verbazingwekkend was de terugval na rust. Dat Deto tot dusver maar zestien keer gescoord heeft, kan ik me goed voorstellen. De ploeg wist maar weinig kansen te creëren. Dat zal tijdens de komende winterstop zeker een aandachtspunt zijn.

Ik geef de eerste helft een 8, de tweede een 4, dus gemiddeld een 6.  Ik geef Ten Hove en Bruns een ster. Ten Hove was echt de aanjager van de ploeg. Hij wist de ballen goed te veroveren. Ik denk dat hij voetballend nog meer kan brengen, al was het vandaag al heel goed.  Ruud Bruns speelde heel koel en zakelijk. Hij is een slimme speler, die de juiste keuzes maakt. Als man van de wedstrijd kies ik voor Vincent Bilanovic. Hij was symptomatisch voor het spel van Deto. De eerste helft goed in het collectief, de tweede helft een lichtend voorbeeld voor het voetbal dat Deto na rust liet zien.

Deto – Drachtster Boys 1-1 (1-0)
Scoreverloop:
16. Fraterman 1-0, 74. Liefers 1-1
Amusementswaarde:
6
Sterren:
Bruns, Ten Hove (beide 1x)
Man van de wedstrijd:
Vincent Bilanovic
Deto:
Yarbug, Schepers, Zomer (80. Roelofs), Kram, Coenraad, Ten Hove, Bruns, Fraterman, Ter Avest, Bilanovic, Aman (65. Tieltjes).

Delen is sportief

Reacties (11)

 1. arie hagting says:

  Welke wedstrijd heb je gezien.

 2. arie says:

  Ik krijg geen reactie.
  Erwin Nieland Hoe kun Bilanovic man van de wedstrijd maken en Ruud Bruns speelt al maanden onder zijn niveau.Onze eigen jongens noem je niet.

  Een trouwe Deto supporter

 3. arie hagting says:

  Ik krijg geen reactie.
  Erwin Nieland Hoe kun je Bilanovic man de van wedstrijd maken.Ruud Bruns is al maanden niet in vorm.Beoordeel eens jongens van onze eigen club.

  Een trouwe Deto Supporter

 4. Johan Biemans says:

  Ik ben het roerend eens met Arie. Bruns bengt de hele competitie al niets. Bilanovic moet maar eens ‘n paar wedstrijden op de bank. Veel te solistisch, en doet dat ook nog slecht. Deze competitie nog maar 1 helft goed voetbal gezien, Staphorst uit. Wel enkele wedstrijden gezien waarin hard gewerkt werd, maar goed voetbal niet. Dit voetbal is DETO-onwaardig.

 5. jeroen says:

  Het is toch verschrikkelijk om te zien dat er continu worden gezeurd om punten “voor onze eigen jongens”.
  Denk je echt dat de rapporteurs voorkeur hebben?
  Zielige vertoning…

 6. arie hagting says:

  De rapporteur kent alleen die jongens Bruns en Balanovic .hij kent ze goed.
  Wij zien ze elke wedstrijd uit en thuis.

 7. René Bos says:

  Arie, je laatste plemp slaat kant noch wal. De rapporteur beoordeeld op de wedstrijd die hij ziet. Maakt geen donder uit of je dan als trouwe supporter alle wedstrijden thuis en uit gezien hebt. Daardoor heb je als supporter een vooroordeel en is het lastig om iemand op basis van 1 wedstrijd te beoordelen. Iets wat de rapporteur juist wel doet. Is overigens niets onmenselijks aan. Probeer je alleen even te verplaatsen in de rapporteur.

 8. Monique Mulders says:

  In de rapportage is de beoordeling voor Bilanovic juist negatief. Voor rust goed, na rust slecht, net als heel Deto. Een lastige woordkeuze, maar zo bedoeld de rapporteur het toch echt.

 9. Peter says:

  Bedankt Monique,

  Eindelijk iemand die de beoordeling echt leest. Als Arie inderdaad wat beter had gelezen, of een opleiding had afgemaakt, had hij begrepen dat Bilanovic (met een i) niet door zijn uitmuntende optreden “Man van de wedstrijd” is geworden.

 10. arie hagting says:

  peter mooi dat jij je opleiding wel afgemaakt hebt. Zulke mensen moeten ze meer bij de clubs hebben.

 11. arie hagting says:

  deto gefeliciteerd we zitten bij de laatste 32 van de beker.
  We gaan voor de beker.
Archief