Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 maakt zich op voor streekderby met HHC Hardenberg

Geplaatst op 28 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Voor Excelsior’31 staat zaterdagmiddag de streekderby met HHC Hardenberg op het programma. Na de overwinning op IJsselmeervogels, waarin de Rijssenaren een collectief ijzersterke prestatie neerzetten, zal ook tegen HHC een dergelijke wedstrijd gespeeld moeten worden om opnieuw tot punten te komen.

De ploeg uit Hardenberg staat momenteel vijfde in de Topklasse en is, net als vorige jaargang, bezig met een goed seizoen. In tegenstelling tot Excelsior’31, dat nog altijd moeizaam tot scoren komt en slechts vijf keer in zeven duels het net vond,, heeft HHC Hardenberg in naam voldoende scorend vermogen in de ploeg, maar ook dat is geen garantie voor veel doelpunten. Verdedigend laat HHC Hardenberg nog wel eens een steekje vallen en dat heeft de ploeg onnodig veel punten gekost. Juist in de verdediging kende HHC Hardenberg nogal wat blessures, maar ook die behoren nagenoeg tot het verleden.

Beide ploegen plaatsten zich afgelopen zaterdag vrij eenvoudig voor de volgende ronde van de districtsbeker en hadden in de afgelopen week geen verplichtingen in de KNVB Beker. De focus was dus volledig gericht op de competitiewedstrijd van zaterdag op de Koerbelt. Dat niet altijd de beste wint, bleek vorig seizoen wel. HHC Hardenberg  domineerde een groot deel van de wedstrijd, heerste op het middenveld en kreeg zeker in de tweede helft kansen te over. Het mocht niet baten. Uiteindelijk bepaalden de doelpunten de uitslag van de wedstrijd (3-1) en dus kon de formatie van trainer Dennis Demmers (foto) 3 punten toevoegen aan het totaal.

Duels tussen de twee Overijsselse clubs zijn vaak een garantie voor veel spektakel, terwijl het voetballend er vaak wat minder fraai aan toe gaat, alle ingrediënten die thuishoren bij een streekderby.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief