Quick’20 kan tegen HSC goede start niet succesvol afronden

Geplaatst op 1 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Quick’20 startte verrassend in Haaksbergen door tegen het hooggeklasseerde HSC’21 een 2-0 voorsprong te nemen. Maar de thuisclub stelde orde op zaken en won met 3-2. In de slotfase werd Quick-verdediger Kelvin Veensma met een rode kaart weggestuurd. Bij Quick’20 stond Carlo Beckman (27) in het doel. Hij kreeg gisteren te horen van trainer Wiljan Mossing Holsteyn te horen dat hij tegen HSC zou keepen in plaats van eerste doelman Kostas Moissis (23) die vervolgens zijn lidmaatschap opzegde en vertrok.
HSC staat in de topklasse na de zege minstens één dag gelijk met koploper Achilles’29.

De lichtvoetige Quick-aanvaller Tomas Elbersen had van trainer Mossing Holsteyn een basisplaats gekregen en die keuze betaalde zich meteen uit. In de vierde minuut schoot hij in kansrijke positie over, maar in de dertiende minuut vierde de aanvaller wel een feestje toen hij een afgemeten voorzet van Koen Olde Monnikhof verzilverde.  Het op uitvallen loerende Quick leidde tot verrassing en verbazing van velen en breidde nog geen drie minuten later de voorsprong uit naar 0-2. Kelvin Veensma scoorde uit een vrije schop op fraaie wijze. Doelman Jeffrey Brammer stond aan de grond genageld.

HSC moest aan een inhaalrace beginnen en deed dat met verve. Het tempo lag vrij hoog, Quick was tot dan toe een gelijkwaardige tegenstander geweest, maar moest langzaam maar zeker achteruit. Het doelpunt van centrale verdediger Michael Wensing viel uit een vrije schop. Nadat Abdullah Altunbas en Cenk Uguz kansen onbenut hadden gelaten, zorgde Altunbas er op slag van rust voor dat de Haaksbergenaren met een gerust hart de pauze in konden gaan. Het stond 2-2.

In de tweede helft kwam Quick er niet meer aan te pas. HSC had menig doelpunt kunnen maken (Altunbas, Avsar, Nieuwboer), maar beperkte het tot één. Sven Weustink was de maker. Elbersen van Quick raakte nog wel de buitenkant van de paal, maar doelman Beckman redde na een fraaie actie van Erwin Nieuwboer. Maar het bleef 3-2.

Foto boven: Michael Wensing (midden) scoorde de eerste Haaksbergse goal en werd ter plekke gehuldigd door ploeggenoot Jordi Holtkamp (4) en Bart de Jong (links).
(Foto’s Sportfoto regio Twente)

De streekderby kan beginnen

Quick-doelman Carlo Beckmann

Vreugde bij de Quick-spelers: Veensma heeft gescoord

Bart de Jong (HSC) in duel met Ferdi Kocoz (17)

Jordi Holtkamp (HSC) wint een kopduel

Jochem Oude Booyink (3), Wouter Weusthof (links) en doelman Beckmann van Quick discussiëren met scheidsrechter Martens