Eerste competitienederlaag voor beloften FC Twente

Geplaatst op 12 december 2011 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – De beloften van FC Twente weten weer wat verliezen is. Nadat de Tukkers lange tijd ongeslagen waren, ging de ploeg van trainer Patrick Kluivert vanavond met 1-0 onderuit bij Jong sc Heerenveen/Emmen. Na een doelpuntloze eerste helft, scoorden de Friezen via Samir Fazli tien minuten na de rust de enige treffer van de avond.

FC Twente, waar basiskrachten Ninos Gouriye, Nils Röseler en Steven Berghuis ontbraken, creëerde de eerste helft de nodige kansen, terwijl de thuisploeg daar aanvallend weinig tegenover stelde. Het gebrek aan scorend vermogen van Gouriye en de geblesseerde Rendla brak de ploeg vanavond op. Kort na de rust opende Fazli uit een counter de score. In het vervolg zocht FC Twente nadrukkelijk de aanval. Dat deed de ploeg te onzorgvuldig en met veel balverlies, waardoor nauwelijks kansen op de gelijkmaker ontstonden. Dat sc Heerenveen het duel winnend afsloot en de Tukkers de eerste seizoensnederlaag leden, was een logisch gevolg.

sc Heerenveen / Emmen – FC Twente 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Fazli 1-0
FC Twente: Bednarek, Bouma, Pelupessy, Thesker, Engberink, Mannes, Stockentree, David, Orsula, Promes, Zschusschen (80. Peters)