Eerste puntverlies voor Jong FC Twente

Geplaatst op 26 september 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Jong FC Twente is in de thuiswedstrijd met jong AZ niet verder gekomen dan een gelijkspel. Hoewel de Tukkers kort voor tijd met 2-1 voor stonden, kwam AZ alsnog op gelijke hoogte. De puntendeling betekend het eerste puntverlies voor de ploeg van trainer Patrick Kluivert.

Halverwege de eerste helft kwam FC Twente, dat op dat moment ook een duidelijk veldoverwicht had, op voorsprong. Andrej Rendla hield de bal tussen drie AZ spelers knap bij zich, op vervolgens Dario Vujicevic op maat te bedienen. De middenvelder maakte geen fout en opende de score.

Na de hervatting had AZ het betere van het spel en kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd kwam FC Twente opnieuw op voorsprong. Een fraaie een-twee werd door Rendla doeltreffend afgerond. Hoewel AZ nog aandrong, leek de wedstrijd gespeeld. Drie minuten voor tijd kwamen beide ploegen alsnog op gelijke hoogte, toen uit een corner de 2-2 werd binnengekopt.

Jong FC Twente: Bednarek, Bouma, Röseler, Thesker, Engberink, Vujicevic, Berghuis, Leugers, Rendla, Vogelsang, Gouriye.