Woensdag 24 april 2024
Twentesport

FC Twente – ADO Den Haag 5-2 (1-1) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond het een eentonig duel. Je kon aan het publiek niet merken dat er sprake was van een topstemming. Het werd eigenlijk een heel gemakkelijke overwinning voor FC Twente. Als je ziet hoe dit ADO Den Haag verdedigt, kun je dat eigenlijk geen verdedigen noemen. Ik had verwacht dat Den Haag, omdat FC Twente tegen Fulham gespeeld had, meer zou geven. Het was opvallend dat FC Twente in een 4-4-2 formatie speelde, waarbij Willem Janssen werd opgeofferd. Rosales en Cornelisse speelden op rechts. Rosales gaf drie keer een assist, wat knap is. Ik heb er alleen wel vraagtekens bij, hoe knullig er werd verdedigt door Den Haag. Ze hebben best goede spelers, maar de manier van verdedigen was heel slecht, bespottelijk voor Eredivisie niveau. Vooral ook omdat het niet eens om moeilijke situaties ging. Als je je man volgt, een sliding maakt of iemand weg zet vallen de goals niet zo makkelijk. Als je jezelf op zo’n manier verkoopt, kun je beter niet gaan spelen.

Voor FC Twente was het natuurlijk een fantastische overwinning. De 1-0 achterstand was terecht, maar binnen een paar minuten was het 1-1. Toch kon je merken dat FC Twente de wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen had. In de tweede helft was het vervolgens binnen een paar minuten gebeurd. Het was eigenlijk allemaal een beetje vergelijkbaar met het duel met VVV-Venlo. Wanneer de ploeg gas geeft kunnen ze er wel tien maken.

Wat verder opvalt is dat FC Twente zonder Bryan Ruiz heel anders is gaan spelen. Ik vond dat er bij Willem Janssen de laatste weken sprake is van een stijgende lijn. Ik had hem vandaag op rechts verwacht, maar daar speelde Rosales. Je merkt nu al het gemis van Ruiz. De intuïtieve steekpass, en de momenten van ‘oh wat gaaf’. Al met al was het voor FC Twente een efficiënte overwinning.

Ik geef het duel een 6 voor de amusementswaarde. Het was toch een beetje een geschonken overwinning. Rosales krijgt voor zijn drie assists een ster. Die geef ik ook aan Douglas. Hij maakte een mooie goal. Daarnaast vind ik dat hij in vergelijking met andere seizoenen een mooiere lange bal heeft gekregen. Hij past die ook beter toe. Dat is iets waar hij echt op moet hebben getraind. Je merkt dat hij completer wordt. Hij moet alleen nog beter leren zijn momenten te doseren. Hij viel vandaag op door zijn nadrukkelijke aanwezigheid. Ik verkies hem dan ook tot man van de wedstrijd.

FC Twente – ADO Den Haag 5-2 (1-1)
Scoreverloop:
14. Immers 0-1 (pen.), 16. Janko 1-1, 56. Douglas 2-1, 72. De Jong 3-1, 77. J. Verhoek 3-2, 78. Bajrami 4-2, 90+2. De Jong 5-2
Scheidsrechter: Gumienny (België)
Geel: Fer en Brama (FC Twente) Immers (ADO Den Haag)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd:
Douglas
Sterren:
Douglas 1x, Rosales 1x
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Fer (78. Landzaat), De Jong, Brama, Rosales, Janko (62. Janssen), John (75. Bajrami).
ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Leeuwin, Horvath, Luksik, Immers, Radosavljevic (66. Chery), Toornstra, W. Verhoek, J. Verhoek, Vicento (29. Höcher).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief